Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αντιρυτιδικές κρέμες - Η συμμαχία για νεότερη επιδερμίδα προσώπου


αντιρυτιδικές κρέμες,antirytidikes kremesΌλες οι αντιρυτιδικές κρέμες που πωλούνται στα καταστήματα και τα φαρμακεία υπόσχονται μείωση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών αλλά και την αναστροφή των ζημιών που προκαλούνται από τον ήλιο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μπορούν πράγματι οι αντιρυτιδικές κρέμες να αναστρεψουν τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου; Δηλαδή με λίγα λόγια, μπορούν να μειώσουν τις ρυτίδες; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι αρκετές αντιρυτιδικές κρέμες όντως περιέχουν συστατικά που μπορούν να μειώσουν ή να βελτιώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Άλλες αντιρυτιδικές κρέμες βέβαια, περιέχουν συστατικά, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε επιστημονική έρευνα για να αποδειχθεί το όφελος. 

αντιρυτιδικές κρέμες 2,antirytidikes kremes 2
Αν ψάχνεις για αντιρυτιδική κρέμα που κάνει θαύματα τότε μάλλον θα απογοητευτείς. Αν όμως ψάχνεις αντιρυτιδική κρέμα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου και να μειώσει δραστικά τις ρυτίδες, τότε σίγουρα θα βρεις την κατάλληλη για σένα. Η αποτελεσματικότητα των αντιρυτιδικών κρεμών εξαρτάται εν μέρει από το δραστικό συστατικό ή τα δραστικά συστατικά που περιέχει η κρέμα. Όλα τα άλλα συστατικά που περιέχουν είναι βοηθητικά όπως σταθεροποιητές, συντηρητικά, συστατικά που προσδίδουν κρεμώδη υφή, συστατικά που προσδίδουν άρωμα, κ.λπ. Τα σημαντικότερα δραστικά συστατικά που περιέχουν οι αντιρυτιδικές κρέμες, καθώς και ο τρόπος που λειτουργούν φαίνονται παρακάτω:

Ρετινόλη
Η ρετινόλη είναι μια σύνθετη βιταμίνη Α και είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στις αντιρυτιδικές κρέμες γιατί δρα ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια οξυγόνου, τα οποία διασπούν τα κύτταρα και προκαλούν ρυτίδες. Η ρετινόλη βοηθάει στην εξουδετέρωση αυτών των πειρατών (ελεύθερες ρίζες) που βρίσκονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Μια άλλη ουσία που ονομάζεται τρετινοΐνη, κάνει την ίδια δουλειά με την ρετινόλη, μόνο που είναι ακόμα πιο δραστική. Η τρετινοΐνη χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού. Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα παράγωγα της βιταμίνης Α.

Υδροξύ οξέα
Τα άλφα υδροξύ οξέα, τα βήτα υδροξύ οξέα και τα πολύ υδροξύ οξέα είναι συνθετικές εκδοχές οξέων που προέρχονται από φρούτα που περιέχουν ζάχαρη. Τα οξέα αυτά δρουν στην επιδερμίδα του προσώπου ως απολεπιστικά, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην ομαλή ανάπτυξη των νέων κυττάρων. Έτσι η επιδερμίδα του προσώπου γίνεται ομοιόμορφη και λεία. Το πρόβλημα με τα οξέα αυτά, είναι ότι αυξάνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας του προσώπου στην ηλιακή ακτινοβολία. Για το λόγο αυτό, όταν χρησιμοποιείς αντιρυτιδικές κρέμες που περιέχουν αυτά τα συστατικά, να χρησιμοποιείς και αντηλιακό προσώπου.

Συνένζυμο Q10
Το συνένζυμο Q10 είναι μια θρεπτική ουσία που βοηθάει στη ρύθμιση της παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το συνένζυμο Q10 βοηθάει στη μείωση των λεπτών ρυτίδων τριγύρω από τα μάτια χωρίς παρενέργειες. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή αντιρυτιδικών κρεμών με συνένζυμο Q10 μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση της επιδερμίδας του προσώπου στην ακτινοβολία του ηλίου.

Πεπτίδια χαλκού
Ο χαλκός είναι ιχνοστοιχείο που υπάρχει σε κάθε κύτταρο. Στις αντιρυτιδικές κρέμες συνδιάζεται με μικρά <θραύσματα> πρωτεϊνών που ονομάζονται πεπτίδια. Τα πεπτίδια χαλκού βοηθούν πολύ στη επούλωση τραυμάτων της επιδερμίδας. Επίσης προωθούν την ανάπτυξη του κολλαγόνου του δέρματος και μπορούν να ενισχύσουν την δράση των αντιοξειδωτικών.

Κινετίνη
Ως παράγοντας ανάπτυξης των φυτών, η κινετίνη μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου μειώνοντας τις ρυτίδες. Ο τρόπος που λειτουργεί δεν έχει βρεθεί ακόμα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι μειώνει τις ρυτίδες του προσώπου, διατηρεί την υγρασία του και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Εκχυλίσματα τσαγιού
Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν ενώσεις με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα εκχυλίσματα του πράσινου τσαγιού είναι αυτά που εντοπίζονται συχνότερα στις αντιρυτιδικές κρέμες.



twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.