Είναι γνωστό πως τα καλλυντικά έχουν και αυτά διάρκεια ζωής. Πριν λίγο καιρό αποφάσισα, να ξεφορτωθώ ότι σαβούρα είχα μαζέψει. Βρήκα ακόμα και κραγιόν από την εποχή που πήγαινα γυμνάσιο. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί τα κρατούσα. Να πεις ότι τα χρησιμοποιούσα… απλά καθόντουσαν εκεί, στο καλαθάκι, με ένα σωρό άλλα προϊόντα μακιγιάζ που δεν φορούσα. Βρήκα ακόμα και ένα τρισάθλιο κραγιόν που είχαμε φτιάξει στην σχολή – τόσος κόπος μέσα στο εργαστήριο χημείας και το αποτέλεσμα, ένα κραγιόν με χρώμα… επιεικώς μπλιάξ!
Θεώρησα σωστό να σε ενημερώσω σχετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα πάθεις κάτι αν χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν για περισσότερο καιρό. Δεν θα τυφλωθείς αν χρησιμοποιήσεις την μάσκαρα για περισσότερο από 5 μήνες -- έχει ακουστεί και αυτό και πρόκειται περί μπούρδας.
Κονσίλερ (concealer), μέχρι 12 μήνες.
Πούδρα (powder), 2 χρόνια.
Μέικ απ (make up, foundation), αν είναι με βάση το νερό διαρκεί μέχρι 12 μήνες ενώ αν είναι με βάση το λάδι διαρκεί μέχρι και 18 μήνες.
Μάσκαρα (mascara), μέχρι 4 μήνες. Για να παρατείνεις τον χρόνο ζωής της, μην μπαινοβγάζεις μέσα έξω το βουρτσάκι – με αυτό τον τρόπο εισχωρεί αέρας στο προϊόν και χαλάει γρηγορότερα.
Κραγιόν (lipstick), 1-2 χρόνια. Αν το κραγιόν “ιδρώνει” ή μυρίζει κάπως, πέταξέ το αμέσως! Για να μην λιώνει το κραγιόν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο – γενικά σχεδόν όλατ α καλλυντικά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο – με αυτό τον τρόπο παρατείνεις τον χρόνο ζωής τους.
Μολύβι χειλιών (lip liner), μέχρι 3 χρόνια.
Μολύβι ματιών (Eye liner), μέχρι 3 χρόνια.
Σκιές ματιών (eye shadows), μέχρι 3 χρόνια.
Βερνίκι νυχιών (nail polish), μέχρι 12 μήνες στην καλύτερη περίπτωση.
Σφουγγαράκια που απλώνουμε το μέικ απ ή την πούδρα, θέλουν πλύσιμο 1 φορά την εβδομάδα και πέταμα μετά από 1 μήνα.
Κρέμες και τζελ καθαρισμού (cream and gel cleansers), μέχρι 12 μήνες.
πηγή: aesthetics-soo.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.