45 min
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Για τη ζύμη
1 κιλό Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια τσαγιού φυτικό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 λεμόνι
λίγη σόδα (στην άκρη του κουταλιού)
Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια καρύδια
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά γαρύφαλλο
1 1/2 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, σε μία λεκάνη ρίχνετε το Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις και ανοίξτε ένα λάκκο στη μέση.
2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα τη λιώνουμε μέσα στο λεμόνι) και παίρνοντας λίγο- λίγο Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις από τριγύρω ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα δάκτυλα.
3. Μην ζυμώσετε πάρα πολύ τη ζύμη, γιατί τα ισλί θα γίνουν σφικτά.
4. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη κι ύστερα χωρίστε κάθε μέρος σε 10 μπαλάκια.
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμιση.
2. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι μέσα στην παλάμη σας σε φυλλαράκι, βάζουμε ένα κουταλάκι στο κέντρο από τη γέμιση και διπλώνουμε τη ζύμη από τρεις μεριές επάνω από τη γέμιση έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
3. Βάζουμε τα ισλί σε αβουτύρωτο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
4.Στη Μικρά Ασία το επάνω μέρος των ισλί το κεντούσαν με ειδικό τσιμπιδάκι. Εμείς όμως μπορούμε να προσπαθήσουμε με τις μύτες δύο πιρουνιών.
5. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, ώστε να ροδίσουν ελαφρά.
6. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα τρυπάμε 3-4 φορές σε διάφορα σημεία με μία χοντρή βελόνα φθάνοντας ως το κέντρο που είναι η γέμιση.
1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το πολύ για 5 λεπτά. Το σιρόπι δεν πρέπει να δέσει πολύ. Στο τέλος προσθέστε το λεμόνι.
2. Όταν γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τα χλιαρά ισλί και τα αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.
πηγή: www.facebook.com/allatini.elbisco.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.