Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Φτιάξε Ζεστό Κερί αποτρίχωσης με άσπρη ζάχαρη (Μέρος 2ο)


 

 waxing 

Επειδή παρατήρησα ότι οι περισσότερες από εσάς δεν τα καταφέρνετε με την συνταγή της χαλάουας, αποφάσισα να σας δείξω μια παρόμοια συνταγή μήπως και δουλέψει αυτή για εσάς. Είναι πολύ πιο εύκολη από την χαλάουα και χρησιμοποιείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσες ένα ζεστό κερί του εμπορίου. Ζεσταίνεις το κερί και το απλώνεις με την σπάτουλα στο σημείο που θέλεις να αποτριχώσεις.  Στη συνέχεια εφαρμόζεις  την ταινία αποτρίχωσης, όπως έχω περιγράψει στο άρθρο αποτρίχωση στο μπικίνι και αφαιρείς τα υπολλείματα με νερό.


Υλικά: bullet 2 κούπες άσπρη ζάχαρη
bullet 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
bullet 1/4 της κούπας νερό

Μέσος χρόνος εκτέλεσης: 10-15’.

Εκτέλεση: Ρίξε τα παραπάνω υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ ή μπρίκι. Βάλε το μπρίκι πάνω στη φωτιά.

Σημαντικό: Η φωτιά θα πρέπει να μέτρια (ούτε πολύ δυνατή αλλά ούτε και χαμηλή)
Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε την φωτιά και άφησέ το μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Σε όλη την προετοιμασία θα πρέπει να ανακατεύεις το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ή έστω ένα μεταλλικό κουτάλι. 

Αν η η ζάχαρη που χρησιμοποιείς είναι άσπρη, το μίγμα για να είναι έτοιμο, θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 115.5 ° C.

Όταν το μίγμα είναι έτοιμο κατέβασέ το από την φωτιά και ρίξε το σε ένα γυάλινο ποτήρι ή ένα γυάλινο μπολ. Το ζεστό κερί είναι έτοιμο!

Τι να προσέξεις: κερί αποτρίχωσης
Η θερμοκρασία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Αν αυτή είναι πολύ υψηλή το μίγμα θα καεί. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην αφαιρείσαι κατά την διάρκεια παρασκευής του κεριού. Αν το κερί σου καεί, θα πρέπει να ξεκινήσεις όλη την διαδικασία από την αρχήγελαστούλης
Αγόρασε ένα θερμόμετρο που χρησιμοποιείται για την μέτρηση της θερμοκρασίας στα γλυκά και τοποθέτησέ το στο μίγμα, ΧΩΡΙΣ να αγγίξεις τον πάτο του μεταλλικού μπολ. Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 115.5 ° C το μίγμα σου είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!


twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.