Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Nail Art: Εφάρμοσε μόνη σου όλες τις νέες τάσεις στα νύχια!



Οδηγός μανικιούρ: Ρίγες, μεταλλικά νύχια, half moon και ένα διαφορετικό γαλλικό... Πάρε ιδέες και δες πώς μπορείς να τα κάνεις μόνη σου!


Το μανικιούρ της νέας σεζόν είναι πολύ δυναμικό και ξεφεύγει από τη μονοτονία. Μην συμβιβάζεσαι, λοιπόν, με ένα χρώμα σε όλα τα νύχια, υπάρχουν πολλές καινούριες ιδέες και τάσεις που σε βγάζουν από τα καθιερωμένα και δίνουν έμφαση στα χέρια σου.

Η Miss Bloom συγκέντρωσε τα τελευταία trends που συνάντησε στην πασαρέλα (και όχι μόνο), που μπορείς να εφαρμόσεις και μόνη σου στο σπίτι σου, σου τα παρουσιάζει και σου δίνει αναλυτικές οδηγίες και tips. 


Tα μεταλλικά νύχια 


photos via pinterest.com

Η τάση αυτή μας συντροφεύει από πέρυσι. Φέτος, σε μεγαλύτερες δόσεις, προκαλείσαι να δώσεις μια μεταλλική όψη σε όλα τα νύχια σου χωρίς καμία συστολή.



Μια εξαιρετική εκδoχή μεταλλικού από την Behnaz Sarafpour

Εκτός από τα βερνίκια που κυκλοφορούν στην αγορά και προσφέρουν μια πιο ελαφριά αίσθηση "μετάλλου" πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν, στα ειδικά καταστήματα, τα foils (όπως λέγονται) που σου προσφέρουν το παραπάνω αποτέλεσμα. Είναι σαν αλουμινόχαρτο, ειδικό για νύχια, εφαρμόζονται εύκολα με ειδική κόλλα και είναι πολύ σταθερά και ανθεκτικά.



Το γαλλικό... αλλιώς!



Συνδυασμός nude με μπορντό από τους οίκους: Donna Karan (αριστερά) και Rebecca Minkoff (δεξιιά)

Η κλασική version του γαλλικού μανικιούρ, όπως αποκαλείται, έχει καταλήξει να θεωρείται λίγο παρωχημένη. Η χειμωνιάτικη παραλλαγή του βασίζεται στην ίδια τεχνική αλλά χρησιμοποιεί άλλα χρώματα. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το nude χρώμα σαν βάση και να παίξεις με τα χρώματα της γραμμής.



Το μεταλλικό γαλλικό του οίκου Behnaz Sarafpour

Εκτός από το μπορντό, που φέτος είναι το απόλυτο χρώμα, μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν το μεταλλικό τελείωμα συνδυάζοντας δυο trends in one! 



photos via pinterest.com

Και μιας και έρχονται Χριστούγεννα, μια άλλη γιορτινή παραλλαγή του γαλλικού είναι αυτή με τα στρας. Πάρε ένα ειδικό βερνίκι που έχει μέσα σχεδιάκια ή χρυσόσκονη και πέρασε μόνο την άκρη του νυχιού σου. Αυτό είναι που λέμε “Λάμπεις από την κορυφή ως τα νύχια”. 



Half Moon 


photos via pinterest.com

Και πάλι η διχρωμία στο προσκήνιο, με την μέθοδο του μισού φεγγαριού αυτή τη φορά. Μην αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις, γιατί είναι πολύ εύκολο. Η μόνη σου έγνοια θα είναι μόνο ο συνδυασμός των χρωμάτων που πρέπει να ταιριάζουν και να δίνουν το επιθυμητό αρμονικό αποτέλεσμα.



photos via pinterest.com

Πώς θα το κάνεις; 

  • Με τον κλασικό, πατροπαράδοτο τρόπο. Χρησιμοποιείς τις ροδέλες (που έβαζες παλιά στις σελίδες του ντοσιέ για να μην κόβονται) αφότου έχουν στεγνώσει οι δύο πρώτες στρώσεις του βασικού χρώματος.
  • Αφήνεις ακάλυπτο το μέρος που θέλεις να βάψεις (οι ροδέλες σου δίνουν την κλίση που χρειάζεσαι, γι' αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιείς το άλλο μεγάλο βοήθημα που ακούει στο όνομα σελοτέιπ).
  • Όταν βεβαιωθείς ότι είναι στεγνό, βγάζεις τις ροδέλες, περνάς το topcoat και είσαι έτοιμη!


Ένα να ξεχωρίζει...

H Vivienne Westwood (αριστερά) βάφει εναλλάξ τα νύχια με διάφορα χρώματα, ενώ ο Carlos Miele κάνει τη διαφορά με τα μεταλλικά χρώματα!

Κάνουμε λόγο σίγουρα για το πιο εύκολο trend. Θες να σου πούμε πώς θα το πετύχεις; Βάφεις όλα τα νύχια σου με ένα χρώμα, το αγαπημένο σου μπλε (καλή ώρα όπως τα δικά μου στην φωτογραφία παρακάτω) και αφήνεις δυο για να τα βάψεις με ένα άλλο χρώμα, όπως μπορντό, που το αγαπάς εξίσου και δε μπορείς να το αποχωριστείς. 


Αυτό που σου ακούγεται τόσο απλό, είναι η τελευταία λέξη στα νύχια, μπορούν να το κάνουν όλες και φυσικά σε βγάζει από το δίλημμα με ποιο από τα δύο βερνίκια να βάψεις τα νύχια σου. Η απάντηση είναι και με τα 2! 



photos via pinterest.com

Ακόμα πιο super θα ήταν, αν εφάρμοζες πάλι δυο τάσεις. Τα δυο (ή και περισσότερα νύχια) που άφησες παραπονεμένα, βάψε τα με ένα βερνίκι με γκλίτερ για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 



Σχεδίασέ τα


Στην κεντρική φωτογραφία η Vivienne Westwood κάνει πάνω σε άβαφο νύχι διάφορα σχέδια. Photos via pinterest.com and TheBeautyDepartment.com

Τα σχέδια πια έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του μανικιούρ. Σε αυτόν τον τομέα οφείλεται και ο όρος “Nail Art” καθώς τα σχέδια ξεπερνούν κάθε φαντασία και πάνω σε ένα νύχι μπορεί να αποτυπωθεί ένας ολόκληρος κόσμος. 

Εμείς δε θα σου βάλουμε τόσο δύσκολα. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα εύκολα. Είτε από τα πολύ εύκολα, όπου μπορείς να κολλήσεις stickers στα νύχια σου με έτοιμα σχέδια, ή να προμηθευτείς από τα ειδικά μαγαζιά τα μανό με το λεπτό πινέλο και να εξωτερικεύεισεις την καλλιτεχνική σου φύση. Η οδοντογλυφίδα, και σε αυτή τη περίπτωση, είναι ένα πολυεργαλείο (έτσι πετυχαίνεις το κομψότατο πουά στα νύχια) όπως επίσης το σελοτέιπ σε μικρές και λεπτές λωρίδες. Τo be continued...


Όλα για τις ρίγες...

photos via pinterest.com

Συνέχεια από το προηγούμενο... Με το σελοτέιπ σε λεπτές λωρίδες πετυχαίνεις και τις ρίγες στα νύχια, αν δεν έχεις πολύ σταθερό χέρι και δεν μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς αυτό. 



Photo by Βάλια Σχίζα, Μοντέλο: Έφη Καρύδη, Δαχτυλίδια: Danai's Jewels

Η Έφη Καρύδη, στυλίστρια του περιοδικού Celebrity, εφάρμοσε την πιο απλή εκδοχή του trend κάνοντας μια πολύ λεπτή γραμμή άλλου χρώματος χωρίζοντας το νύχια στα δύο. Τόσο απλό... 
Η συμβουλή της Έφης: Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι έντονες αντιθέσεις στα χρώματα. Προτίμησε τον συνδυασμό του nude με το μαύρο, ή του μαύρου με μια χρυσή γραμμή, αφού έρχονται και γιορτές. 


πηγή: missbloom.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.