Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συνταγή: Ζαχαρόπαστα


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό άχνη
  • 5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
  • 1 κουταλιά γλυκερίνη
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1/4 κούπας νερό 
  • 3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας



Πως το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. 
Βήμα 2
2)
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
Βήμα 3
3)
Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει.
Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε.
Βήμα 4
4)
Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη  σε περίπτωση που κολλάει  για να προσθέτουμε.
Βήμα 5
5)
Η ζαχαρόπαστα  είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει.
Βήμα 6
6)
Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα .
Βήμα 7
7)
Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη ζαχαρόπαστα τη χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τούρτες, κέικ, μάφινς, καπκέικς κλπ. Επίσης με αυτή μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχέδια, τριαντάφυλλα, διάφορα σχήματα, κορδέλες και να στολίσουμε την τούρτα μας.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να την τυλίξουμε πολύ σφιχτά με μια διαφανή μεμβράνη και να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Εάν θέλουμε να τη χρωματίσουμε, χωρίζουμε το κομμάτι στο οποίο θα βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μερικές σταγόνες και ζυμώνουμε.
5 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη αντιστοιχεί με 10-12 φύλλα. Απλά να ξέρετε ότι ίσως να μην έχετε  το ίδιο αποτέλεσμα, μπορεί να πάρει περισσότερη άχνη.


Διαβάστε περισότερο: Ζαχαρόπαστα http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html#ixzz2AhNAB5vG


 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.