Υλικά
- 2 κουβερτούρες
- 188 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
- 125 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 100 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ κακάο άγλυκο
- 1 κουταλιά σιρόπι
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
- 1 μερίδα γαλατάκι εβαπορέ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τις δύο κουβερτούρες και τα 3/4 του βουτύρου μας.
- Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες κουβερτούρες, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκατοστών και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα μας στην κάθε φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις κάτω αντιστάσεις για 25-30 λεπτά και για τον υπόλοιπο χρόνο ψησίματος ψήστε με πάνω και κάτω αντίσταση. Επίσης, καλό θα ήταν να ψήσουμε τα κέικ στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
Για το γλάσο σοκολάτας, χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο,το κακάο,το σιρόπι και τη βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα.Χτυπάμε για 1-2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ψηθούν τα κέικ, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να σταθεί το γλάσο (διαφορετικά θα λιώσει). Αφού λοιπόν κρυώσουν, βγάζουμε προσεκτικά από τις φόρμες πρώτα το ένα κέικ, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το άλλο κέικ, το οποίο περιχύνουμε και αυτό με σοκολάτα. Γαρνίρουμε και τα πλάγια με το γλάσο. Σπάμε τις μπάρες kit kat και τοποθετούμε μαλακά, να “κολλήσει” στα πλάγια του κέικ. Γαρνίρουμε από πάνω με τα m&m’s και στολίζουμε αν θέλουμε με μία κορδέλα περιμετρικά!
πηγή: www.twentyseven.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.