Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μελομακάρονα με μπύρα


Υλικά παραγωγής

• 2 φλιτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
• 1 κουταλάκι σόδα
• 4 κουταλιές κονιάκ
• 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κουταλιά σούπας κανελογαρίφαλα τριμμένα
• 1 κουταλάκι baking powder Αλλατίνη
1 κιλό Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
• κανέλα
• γαρίφαλα ολόκληρα

Σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα υλικά και βράζοντάς το για 10'.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για αρκετή ώρα.
3. Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά.
4. Ρίχνουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στέρεα, αφού ανακατέψουμε το baking powder Αλλατίνη με το Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις.
5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' μέχρι να ροδίσουν.
6. Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι, αμέσως θα γυρίσουμε τα μελομακάρονα και από την ανάποδη και θα τα βγάλουμε σε πιατέλα όπου θα τα πασπαλίσουμε με κανέλα και αν θέλουμε θα τους καρφώσουμε ένα γαρίφαλο.

πηγή: www.facebook.com/allatini.elbisco.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.