Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φοινίκια







Υλικά παραγωγής
Υλικά για τη ζύμη
,• 4 φλιτζάνια Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο• 1 βανίλια• 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 2 κουταλάκια baking powder Αλλατίνη• ξύσμα από μισό πορτοκάλι • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ 

Υλικά για την γέμιση1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο1/2 κουτ. γλ. Κανέλλα

Υλικά για το σιρόπι 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρηφλούδα λεμονιού1 φλιτζάνι μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 2. Σε μια μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζουμε το Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις και το baking powder Αλλατίνη. Μετά, ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως. 3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, βάζουμε στο κέντρο τους λίγη γέμιση και τα πλάθουμε σε μακρόστενα μελομακάρονα. 5. Τοποθετούμε τα γεμιστά μελομακάρονα ένα προς ένα στο βουτυρωμένο ταψί μας. 6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό, με 2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 φλιτζάνι μέλι, μαζί με τη φλούδα του λεμονιού για πέντε λεπτά.8. Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα περιχύνουμε στο ταψί με το σιρόπι γυρίζοντάς τα κι από τις δύο πλευρές. . Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα.
πηγή: www.facebook.com/allatini.elbisco.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.