Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

8 νέα θέματα που δεν γνωρίζατε για τις ρυτίδες


Ενώ πιστεύατε πως γνωρίζατε όλα όσα χρειάζετε  για την καταπολέμηση των ρυτίδων, υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθετε.Διακεκριμένοι δερματολόγοι στην Αμερική μας εξηγούν πράγματα για τις ρυτίδες που απλά μπορεί να μας εκπλήξουν.

8 νέα θέματα που δεν γνωρίζατε για τις ρυτίδες

1. Ακόμη και στο αυτοκίνητό σας, μπορεί να αποκτήσετε ρυτίδες!
 "Το παράθυρο του αυτοκινήτου σας μπορεί να είναι ένας κινούμενος στόχος για βλαβερές ακτίνες του ήλιου", λέει ο Ranella Hirsch, δερματολόγος στη Βοστώνη.
"Εάν ξοδεύετε πολλές ώρες στο όχημά σας κάθε μέρα, οι ακτίνες UVA, που προκαλούν την πλειοψηφία των ρυτίδων στο δέρμα, έχουν άφθονο χρόνο να διεισδύσουν, ανεξάρτητα από το αν είναι ηλιόλουστη ή όχι η μέρα», λέει.
Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι θα είστε προστατευμένοι, ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, είναι η χρήση ενός ευρέως φάσματος αντηλιακού κάθε μέρα.
Μπορείτε επίσης να βάλετε φιμέ τζάμια, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν τις ακτίνες UVA.

2. Δείξε μου τους γονείς σου να σου πω για τις ρυτίδες σου!
 «Οι ρυτίδες έχουν μια γενετική συνιστώσα», λέει ο δερματολόγος Alex Α. Khadavi  δημιουργός του Revivogen, Clearogen και Rejuve για τα μαλλιά.
"Η πιθανότητα εμφάνισης των ρυτίδων, καθώς και ο βαθμός και το βάθος αυτών, επηρεάζεται από τη γενετική», λέει.
"Κοιτάζοντας τους γονείς και τους παππούδες σας είναι ένας τρόπος για να προβλέψουμε τις δυνατότητές σας για  ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο, το λαιμό  και την περιοχή του στήθους», λέει.
"Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των ρυτίδων και της χαλάρωσης στο δέρμα είναι η  ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον ήλιο και τη χρήση ενός ευρέως φάσματος αντηλιακού  που περιέχει ψευδάργυρο ή διοξείδιο του τιτανίου»

3. Κοιμηθείτε τη νύχτα και από τις δύο πλευρές του προσώπου σας!
 Όπως γνωρίσουμε όλοι, ο συνδετικός ιστός και το κολλαγόνο στο πρόσωπό σας, καθώς μεγαλώνουμς  δεν είναι τόσο ισχυρός όπως ήταν παλιά.
Έτσι, όταν κοιμόμαστε στην ίδια πλευρά του προσώπου μας τη νύχτα, το δέρμα παίρνει το σχήμα και τις χαρακιές του  μαξιλαριού, λέει ο δερματολόγος, Neil Sadick, MD, κλινικός καθηγητής της δερματολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell στη Νέα Υόρκη.
"Τα καλά νέα είναι, αν αλλάξουμε θέση τότε αντιστρέφεται αυτό το είδος των ρυτίδων. Η ακόμη καλύτερα να κοιμάστε ανάσκελα.

4. Τα προβλήματα όρασης μπορεί να προκαλέσουν συνοφρυώμενες γραμμές!
Οι συνοφρυώμενες γραμμές, οι οποίες είναι πτυχές ανάμεσα στα μάτια, μπορεί στην πραγματικότητα να δείχνουν ότι έχετε καθυστερήσει για μια εξέταση οφθαλμών.
Ο Δρ Hirsch, λέει,  "Με την πάροδο του χρόνου οι συνοφρυώμενες γραμμές θα οδηγήσουν σε ρυτίδες για αυτό ας επιλύσετε τα θέματα όρασης νωρίτερα».

5. Τα έντονα χρωματισμένα τρόφιμα μειώνουν τις ρυτίδες!
 Τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τα σμέουρα, βατόμουρα, κόκκινες πιπεριές και το σπανάκι περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορεί να επιτρέψουν το δέρμα για την καλύτερη άμυνα έναντι των περιβαλλοντικών ζημιών, έτσι ώστε να μπορεί να μείνει ελαστικό και λαμπερό πλέον, λέει ο Δρ Hirsch.
"Κατά γενικό κανόνα, οποιαδήποτε διατροφή είναι υγιεινή για την καρδιά, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων που είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, καθώς και η σόγια και το πράσινο τσάι, είναι ωφέλιμη για το δέρμα σας», λέει.

6. Μένοντας ενυδατωμένοι μπορεί οι ρυτίδες να εμφανισθούν  πολύ.. πολύ.. αργότερα!
 Ο καθένας ξέρει ότι θα πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά και να μένουμε ενυδατωμένοι , λέει ο Δρ Sadick.
«Όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, οι ρυτίδες γίνονται έντονες», λέει, και από ξεραμένο δέρμα η επιδερμίδα θαμπώνει , και προκαλεί  λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες από το σώμα.
7. Όσο πιο εκφραστικοί είστε, τόσο περισσότερες ρυτίδες μπορεί να αποκτήσετε!
 "Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη γενετική σας, συχνά οι πρώτες ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας είναι εκείνες που καταβάλλονται από επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου», λέει ο Δρ Khadavi. "Αυτές περιλαμβάνουν τις γραμμές γέλιου, τις γραμμές συνοφρυώματος, τις πτυχώσεις στο μέτωπο», λέει.
Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες που μπορεί να ανακουφίσει αυτούς τους τύπους στατικές ρυτίδες είναι ενέσιμα υλικά  όπως Botox, Restylane ή Juvederm, λέει, δεδομένου ότι αυτές οι γραμμές έχουν ριζώσει μέσα στο δέρμα σας από επαναλαμβανόμενες κινήσεις. 

8. Κολλαγόνο και μείωση των ρυτίδων!
 Το κολλαγόνο είναι ένα κύριο δομικό στοιχείο του δέρματος, που το διατηρεί  σφριγηλό και ελαστικό, λέει ο Δρ Sadick.
Λοσιόν που περιλαμβάνουν συστατικά όπως η βιταμίνη C, πεπτίδια, τα άλφα υδροξύ οξέα και τα ρετινοειδή συμβάλουν στην αύξηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων και την τόνωση του κολλαγόνου σε κάποιο βαθμό, με αποτέλεσμα να ενθαρύνεται η  νέα αύξηση  κολλαγόνου.
 

 πηγή: mylady.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.