Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Λεπτά και εύθραυστα μαλλιά; Υπάρχει λύση


Λεπτά μαλλιά. Τα λεπτά μαλλιά είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και υποφέρουν όταν ο φλοιός της τρίχας είναι κατεστραμμένος εκθέτοντας τον εσωτερικό κορμό σε περισσότερη ζημιά.
Το αποτέλεσμα: η τρίχα χάνει τη ζωντάνια της, την ελαστικότητα της και τον όγκο της. Τα μαλλιά δείχνουν υποτονικά και ασταθή.

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά τα μαλλιά σας επιβαρύνονται με όλα τα προϊόντα της αγοράς; Η αλήθεια είναι ότι τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

  • Διατροφή
  • Τρόπο λουσίματος,
  • Βούρτσισμα,
  • Προϊόντα καθημερινής φροντίδας και styling,
  • Στρες,
  • Κλιματολογικές συνθήκες
  • Το σωστό κομμωτήριο
Η διατροφή πλούσια σε:

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής, καθώς και σπόρους,
Ελαιόλαδο,
Λιπαρά ψάρια και
Δημητριακά ολικής άλεσης είναι ιδανική για την υγεία των μαλλιών

Βιταμίνη Ε: ένα επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προωθεί την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ θωρακίζει τις μεμβράνες της τρίχας από τη δράση των οξειδωτικών.Βρίσκεται: σε καλής ποιότητας έλαια, σπόρους, ξηρούς καρπούς και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Σίδηρος: μέταλλο απαραίτητο καθώς η χρόνια έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Έρευνες δείχνουν ότι η ενίσχυση του οργανισμού με σίδηρο αποτρέπει την απώλεια μαλλιών σε άτομα με ανεπάρκεια, ενώ κάποιες ερευνητικές ομάδες υποστηρίζουν τη λήψη συμπληρωμάτων.
Βρίσκεται: στο συκώτι, στο κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα αποξηραμένα φρούτα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Χαλκός: προλαμβάνει την απώλεια των μαλλιών, όπως και ανωμαλίες στη δομή και το χρώμα της τρίχας.
Βρίσκεται: στα οστρακοειδή, το συκώτι, τα πράσινα λαχανικά, τα ολικής άλεσης δημητριακά, τα αυγά, το κοτόπουλο και τα φασολιά.

Ψευδάργυρος: η ανεπάρκεια ψευδάργυρου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αραίωση, την ξηρότητα και λιπαρότητα των μαλλιών. Επίσης, η έλλειψη ψευδάργυρου μπορεί να απορυθμίσει την έκφραση κάποιων ορμονών του φύλου και να επηρεάσει έτσι την υγεία των μαλλιών.
Βρίσκεται: στα θαλασσινά οστρακοειδή, τους ηλιόσπορους, το κόκκινο κρέας, την μαγιά μπύρας και το σπανάκι. Η αθρόα λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απορρόφησης χαλκού, που επίσης σχετίζεται με την τριχόπτωση.

Για μαλλιά που έχουν ψαλίδα και σπάνε εύκολα
ίσως υπάρχει έλλειψη βιταμινών Α, C και Β, καθώς και θείου, που περιέχονται στα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, τη μαγιά μπίρας, τις νιφάδες βρώμης, τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Για μαλλιά θαμπά και εύθραυστα
πιθανόν χρειάζεται μια ενίσχυση με ω3, ω6 και ω9 λιπαρά οξέα, τα οποία υπάρχουν στο ωμό ελαιόλαδο, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους και τα λιπαρά ψάρια.

Πώς θα περιποιηθείς τα λεπτά μαλλιά
Ένα απλό βήμα είναι να αλλάξετε το σαμπουάν και να προτιμάτε τα παιδικά!

Τα σαμπουάν για τους μικρούς μας φίλους είναι ελαφριά και δεν θα επιβαρύνουν ούτε τα μαλλιά, ούτε το δέρμα του κεφαλιού σας. Απεναντίας, θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο λαμπερά και υγιή. Επιπροσθέτως, δοκιμάστε τα φυτικά προϊόντα που είναι ακόμα πιο φιλικά προς τα μαλλιά σας.

Ειδικά τα λεπτά μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο λούσιμο και στο βούρτσισμα, ώστε να μην σπάνε.

ΤοΣωστό λούσιμο και όχι μόνο:
  • Είναι καλύτερο να τα λούζεις με χλιαρό έως και κρύο νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το τριχωτό της κεφαλής το σμήγμα, που είναι το προστατευτικό λάδι που δρα ως φυσικό μαλακτικό και δίνει λάμψη στα μαλλιά. Επίσης ανοίγει υπερβολικά τα λέπια της τρίχας και κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και θαμπά.
  • Μετά το ξέβγαλμα τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα για πολύ λίγο και αφαίρεσε την και μην τα τρίψεις. Το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει σπασίματα και να διακόψει τον κύκλο της τρίχας
  • Να βάζεις μάσκα αντί για μαλακτικό μαλλιών. Τα βαριά conditioners το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τα μαλλιά λιπαρά.
  • Ενισχύστε την λεπτή τρίχα με σιλικόνη
  • Βάζε 2 φορές την εβδομάδα σαν μάσκα στις άκρες των μαλλιών αγνό ελαιόλαδο, που θα το αφήνεις όλο το βράδυ
  • Μην τα βουρτσίζεις συχνά (το πολύ μία φορά την ημέρα)
  • Κόβε τακτικά τις άκρες σε έναν καλό κομμωτή.
  • Φάτε ψάρια και καρύδια για υγιή μαλλιά. Οι πρωτεΐνες και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σολομό και τα καρύδια προϋποθέτουν ένα υγιέστερο δέρμα της κεφαλής.
  • Οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια και τα καρότα είναι επίσης καλά για τα μαλλιά σας.
  • Η ανεπάρκεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και οι πρωτεΐνεςμπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστα μαλλιά ή στην απώλεια μαλλιών.
  • Το συχνό styling των μαλλιών, ο χρωματισμός, η περμανάντ μπορεί να βλάψουν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που αποκαλούμε «ψαλίδα». Ευτυχώς, υπάρχουν προϊόντα για τα μαλλιά για να επιδιορθωθεί η ζημιά. Ψάξτε λοιπόν για conditioners που περιέχουν πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες θα διεισδύσουν στην τρίχα και θα επιδιορθώσουν τη ψαλίδα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η επιδιόρθωση διαρκεί μόνο μέχρι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, έτσι θα πρέπει να βάζετε conditioner πιο τακτικά.
Η πληρότητα των μαλλιών σας είναι στα γονίδιά σας και η εμφάνισή τους εξαρτάται από το στυλ σας. Οι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν παχύτερη τρίχα, ενώ οι ξανθιές λεπτότερη αλλά και το μεγαλύτερο αριθμό τριχών.
Μην αντιμετωπίσετε την πιτυρίαση με έλαια. Η πιτυρίδα δεν προκαλείται από το ξηρό δέρμα της κεφαλής, αλλά από μια φλεγμονώδη διαδικασία που επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Φαρμακευτικά σαμπουάν μπορεί να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πιτυρίδα. Απλά φροντίστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό μετά τη χρήση των φαρμακευτικών σαμπουάν.

 


Πηγή:  www.healthtimes.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.