Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πως θα αποφύγετε τον εφιάλτη στη κουζίνα


Πως θα αποφύγετε τον εφιάλτη στη κουζίνα

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι είναι η κουζίνα, η οποία πρέπει να είναι σε τάξη και καθαρή αφού εκεί παρασκευάζουμε τα γεύματά μας και συχνά τρώμε στον ίδιο χώρο. Όμως στην κουζίνα υπάρχουν οι περισσότερες οσμές, απόβλητα, τρήματα, αποφάγια κτλ ενώ η χρήση πολλών σκευών για την προετοιμασία των γευμάτων δημιουργεί ακαταστασία και εφιάλτες στην κουζίνα. Έτσι είναι καλό να προσέχουμε ορισμένα πράγματα για μεγαλύτερη ασφάλεια και υγιεινή.

Για να αποφύγετε τον εφιάλτη στη κουζίνα αφαιρέστε όλα τα μικρά υπολείμματα βρωμιάς άμεσα, διότι είναι απόβλητα τροφίμων που μακροπρόθεσμα δημιουργούν μια δυσάρεστη και ανθυγιεινή ατμόσφαιρα ταυτόχρονα. Βρείτε τα τυφλά σημεία στην κουζίνα, στα οποία συσσωρεύεται μακροπρόθεσμα επίμονη βρωμιά, π.χ. ένα στρώμα λίπους στο ντουλάπια της κουζίνας, απομεινάρια στο φούρνο ή κολλώδη ίχνη στο ψυγείο. Επιπλέον το ψυγείο θα πρέπει για λόγους υγιεινής να καθαρίζεται συχνά και να αποψύχεται 1-2 φορές το χρόνο.

Η μεγαλύτερη ακαταστασία υπάρχει συνήθως στις ντουλάπες της κουζίνας. Εδώ, υπάρχουν κονσερβοποιημένα προϊόντα, ζυμαρικά και άλλα συσκευασμένα προϊόντα τα οποία πολλοί τα αγνοούν και χρόνια. Ο εφιάλτης ξεκινάει όταν αυτά φθάνουν στην ημερομηνία λήξεως και προκαλούν κακοσμία. Ελέγξτε λοιπόν συχνά το περιεχόμενο της ντουλάπας σας και ψωνίστε μόνο όσα τρόφιμα θα χρειαστείτε τις επόμενες εβδομάδες.


Τέλος, ορίστε μια συγκεκριμένη θέση για κάθε αντικείμενο στην κουζίνα σας. Τα σκεύη, τα μαχαιροπίρουνα, οι τροφές κτλ πρέπει να έχουν το δικό τους σταθερό σημείο αποθήκευσης, ώστε να μαζεύονται γρήγορα μετά από κάθε χρήση.


Πηγή:  epiplaspiti.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.