Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Eyeliner: Πως θα αποκτήσεις το περίγραμμα που επιθυμείς;


 












Το να κάνεις ένα περίγραμμα με το eyeliner σου μπορεί να είναι ορισμένες φορές μια πολύ πολύπλοκη διαδικασία.. όχι όμως αν είσαι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία..τα πινέλα σου!!!
Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πινέλο κάθε φορά μπορείς να επιτύχεις ένα απαλό περίγραμμα, ένα γατίσιο βλέμμα ή dramatic look!
Όποιο look και να επιλέξεις, το κατάλληλο πινέλο θα σου λύσει τα χέρια!



Ας δούμε τα είδη περιγράμματος και πως μπορείς να τα αποκτήσεις:


1.  Καθορισμένο περίγραμμα (defined or tight line)









Το καθορισμένο περίγραμμα σου προσφέρει ένα πιο λεπτό αλλά και πιο φυσικό  περίγραμμα για ένα πιο σύνηθες καθημερινό look.
Το κατάλληλο πινέλο που θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θες είναι το επίπεδο πινέλο (flat brush) !  Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ συνθετικής ή φυσικής τρίχας. Το πινέλο αυτό σου δίνει την δυνατότητα να απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν σου, πολύ κοντά στις βλεφαρίδες σου. Τα κατάλληλα προϊόντα για να δουλέψεις με το πινέλο σου είναι οι compact σκιές, cream, cake και gel eyeliners.



2. Περίγραμμα με ανοδικό τελείωμα (fine click line)






Οι περισσότερες γυναίκες που στην καθημερινότητα τους κάνουν περίγραμμα με το eyeliner έχουν την συνήθεια να κάνουν ένα ανοδικό τελείωμα στην εξωτερική γωνία των ματιών τους. Το κλασσικό πινέλο του eyeliner  με λυγισμένη όμως κλίση (bent liner brush) , είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που σε βοηθά να ελέγχεις την ποσότητα του προϊόντος και την κίνηση καθώς σχεδιάζεις μια τόσο λεπτή γραμμή. Γι’ αυτό λοιπόν φτιάξε το περίγραμμα σου κάνοντας λεπτές  γραμμές μέχρι να αποκτήσεις το επιθυμητό πάχος και σχήμα.  Τα κατάλληλα προϊόντα για να δουλέψεις με το πινέλο σου είναι το cake, gel και υγρό eyeliner.



3.  Περίγραμμα για γατίσιο βλέμμα (winged eyeliner or cat’s eye line)












Το winged eyeliner είναι από τα πιο έντονα dramatic looks που μπορείς να δημιουργήσεις!
Ένα μικρό λοξό πινέλο (flat angled brush) θα σου είναι χρήσιμο κατά πολύ, στο να κοντρολάρεις το σχήμα της γραμμής που θέλεις να δημιουργήσεις. Το λεπτό και λοξό σχήμα του πινέλου αυτού, θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στο να δημιουργήσεις ακριβείς γωνίες και το απαιτούμενο πάχος της γραμμής που χρειάζεται για να πετύχεις το συγκεκριμένο look!
Επειδή το λοξό πινέλο είναι το πιο ευέλικτο, μπορείς να το δουλέψεις με όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο, για να φτιάξεις το περίγραμμα που επιθυμείς.

Written by: Make-up artist Fotini

Πηγή: hit-channel.com
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.