Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δαφνέλαιο ή βιολογικό έλαιο δάφνης για την τριχόπτωση


Το δαφνέλαιο ή το βιολογικό έλαιο δάφνης είναι δύο είδη προϊόντων για τα μαλλιά σας, τα οποία σας βοηθούν να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά. Λέγεται επίσης, ότι το έλαιο δάφνης είναι κατάλληλο και για γυναίκες ή άντρες που παρουσιάζουν φαινόμενα τριχόπτωσης. Σήμερα πολλές εταιρίες παραγωγής καλλυντικών προϊόντων παρέχουν αρκετά αξιόπιστες λύσεις είτε όσον αφορά το δαφνέλαιο, είτε όσον αφορά βιολογικό έλαιο δάφνης. Και το απλό δαφνέλαιο και το βιολογικό κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά όσον αφορά την προστασία και φροντίδα των μαλλιών σας. Η διαφορά τους είναι ότι το βιολογικό δαφνέλαιο είναι απαλλαγμένο από διάφορα χημικά κατάλοιπα.

Δαφνέλαιο για τα μαλλιά
Τι είναι το δαφνέλαιο
Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι χρήσεις αυτού του φυτού και οι ευεργετικές του ιδιότητες στα μαλλιά, ήταν γνωστές ακόμα και από την αρχαιότητα. Ο τρόπος παρασκευής του δαφνέλαιου έχει να κάνει με την ανάμειξη εκχυλίσματος φύλλων δάφνης συνήθως μέσα σε ένα άλλο έλαιο όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο. Το βιολογικό έλαιο δάφνης παράγεται ακριβώς με την ίδια διαδικασία, με τη μόνη διαφορά ότι όλα τα επιμέρους συστατικά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Πρόκειται για ένα καλλυντικό προϊόν για τα μαλλιά που φροντίζει και περιποιείται τα μαλλιά σας, ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι κατάλληλο και για την τριχόπτωση.

Δαφνέλαιο και θρεπτικά συστατικά
Το δαφνέλαιο περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν και δυναμώνουν την τρίχα. Περιέχει διάφορες βιταμίνες, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα.

Δαφνέλαιο και ιδιότητες
Είτε αναφερόμαστε στο απλό δαφνέλαιο είτε σε βιολογικό έλαιο δάφνης, μιλάμε για σκευάσματα  που τρέφουν και προστατεύουν την τρίχα, ενώ παράλληλα τονώνουν τα μαλλιά σας. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το δαφνέλαιο είναι ένας καλός σύμμαχος για την τριχόπτωση, ενώ παράλληλα δίνει λάμψη στα μαλλιά σας και τα αναζωογονεί. Επίσης θα λέγαμε ότι είναι ένα ενυδατικό προϊόν που έχει και "μαλακτικές" ιδιότητες, ενώ παράλληλα μπορεί και δυναμώνει την τρίχα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα με δαφνέλαιο. Άλλα αναφέρονται σε ξηρά μαλλιά, άλλα σε λιπαρά, άλλα αναφέρονται σε εύθραυστη τρίχα, άλλα δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην τριχόπτωση, ενώ άλλα αναφέρονται περισσότερο στο να κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και να του προσδώσουν ζωντάνια, κ.τ.λ.

Δαφνέλαιο και τρόπος χρήσης
Κάθε προϊόν έχει τη δική του χρήση. Συνήθως η γυναίκα κάνει μασάζ στα μαλλιά της χρησιμοποιώντας δαφνέλαιο για περίπου δύο με τρία λεπτά. Υπάρχουν και περιπτώσεις προϊόντων που μετά το μασάζ καλό είναι να σκεπάσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα για λίγα ακόμα λεπτά. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το προϊόν που έχετε αγοράσει, το οποίο συνήθως λέει και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Δαφνέλαιο - Η αντίθετη άποψη
Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι το δαφνέλαιο τις βοήθησε αρκετά με την τριχόπτωση. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και ορισμένες γυναίκες που υποστηρίζουν ότι το δαφνέλαιο δεν σταμάτησε την τριχόπτωση που είχαν. Το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώσει κάπως τις τρίχες αλλά μέχρι εκεί. Το πόσο ισχύει ο κάθε ισχυρισμός μένει να το διαπιστώσετε μόνες σας.
 
πηγή:


 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.