Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

8 κανόνες για να αγοράσεις τη σωστή κρέμα!



Πριν επενδύσεις στα προϊόντα της καθημερινής σου φροντίδας, μάθε τα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

1ον Βάλε προτεραιότητες

Πριν επισκεφθείς ένα κατάστημα καλλυντικών, αποφάσισε πού θέλεις να ξοδέψεις τα χρήματά σου. Ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες σου, ενδέχεται να αλλάζουν οι προτεραιότητές σου. Το καλοκαίρι προέχει πάντα ένα καλό αντηλιακό, ενώ το χειμώνα πρέπει να δώσεις βάση στην ενυδάτωση ή στην αντιγήρανση.

Οι κρέμες προηγμένης τεχνολογίας περιέχουν ακριβά συστατικά –όπως η ρετινόλη που καταπολεμά ρυτίδες και χαλάρωση– που όμως ανεβάζουν την τιμή τους.
 Αντίθετα, μπορείς να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα αγοράζοντας ένα πιο φθηνό προϊόν καθαρισμού ή απολέπισης, καλλυντικά που ξεβγάζονται και δεν επηρεάζουν τόσο την επιδερμίδα.


2ον Διάλεξε τη σωστή ώρα
Οι ημέρες προσφορών και εκπτώσεων στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών δεν είναι οι καλύτερες, αν θέλεις να ψωνίσεις με την ησυχία σου. Για να επωφεληθείς από τις χαμηλότερες τιμές φρόντισε να έχεις κάνει ήδη την ερευνά σου -προτίμησε καθημερινές και μεσημεριανές ώρες, 3 με 5 το απόγευμα-, ώστε εκείνες τις ημέρες να κάνεις μόνο την αγορά. Αν συνηθίζεις να ψωνίζεις στο φαρμακείο, προτίμησε να πας το μεσημέρι, λίγο πριν κλείσει, ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγεις όσους πηγαίνουν τα πρωινά για τα φάρμακά τους.


3ον Ζήτησε μια συμβουλή

Ειδικά στην Ελλάδα, ο θεσμός της αισθητικού-συμβούλου ομορφιάς είναι πολύ ισχυρός και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάποια πρόθυμη να σε βοηθήσει. Ακόμη και αν έχεις πάει αποφασισμένη για το ποιο προϊόν θα πάρεις, είναι καλό να ακούσεις τη συμβουλή του ειδικού που είναι χρήσιμη και όχι δεσμευτική. Επίσης, μια σύμβουλος ομορφιάς μπορεί να σου δείξει πώς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν, ώστε να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα.


4ον Δοκίμασε πριν αγοράσεις

Πριν επιλέξεις την κρέμα σου, δοκίμασέ την στο χέρι σου, όχι για να δεις φυσικά τα αποτελέσματα, αλλά για να νιώσεις την υφή της και να μυρίσεις το άρωμα - σημαντικούς παράγοντες για την αγορά σου. Επιπλέον, μπορείς πάντα να ζητάς δείγματα για να κάνεις μια δοκιμή λίγων ημερών, ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή αλλεργίες, ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.


5ον Προτίμησε επώνυμα
Οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών δεν είναι γνωστές μόνο επειδή διαφημίζονται, αλλά επειδή έχουν πίσω τους ερευνητικό έργο και επιστημονικό προσωπικό που παράγει προηγμένα και ασφαλή προϊόντα. Τα καλλυντικά προϊόντα μιας επώνυμης εταιρείας αναγράφουν πάντα τα συστατικά και τη σύνθεσή τους και περνούν από πολλούς ελέγχους, για να είσαι σίγουρη για το τι βάζεις στο πρόσωπό σου. Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις κάποια νέα εταιρεία, μπορείς να ενημερωθείς από το διαδίκτυο ή από τα περιοδικά για τον τρόπο που λειτουργεί και τις αρχές που βασίζεται.


6ον Η συσκευασία μετράει

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές συνήθειες και αυτόισχύει και για τα καλλυντικά. Η κρέμα σου μπορείνα είναι σε βαζάκισωληνάριο ή dispenser, αρκεί να σε βολεύειΓεγονός είναι όμως ότι υπάρχουν ευαίσθητασυστατικά –όπως τα αντιοξειδωτικά που χρειάζονται προστασία από τον αέρα και τον ήλιο και για αυτό είναι καλό ναμην είναι σε βάζο.


7ον Μην είσαι ανυπόμονη
Ένα προϊόν φροντίδας πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον 8 εβδομάδες για να αποδώσει τα μέγιστα. Μην εγκαταλείπεις την κρέμα σου ύστερααπό 1-2 εβδομάδες μόνο και μόνο επειδή δεν βλέπεις τη βελτίωση που περίμενες στο δέρμα σου.Δώσε της χρόνο να δράσει και απόφυγε να αλλάζεις διαρκώς προϊόντα ελπίζοντας ότι θα βρειςκάτι θαυματουργό.


8ον Δώσε βάση στις ανάγκες σου

Πολλές γυναίκες αγοράζουν προϊόντα μόνο καιμόνο επειδή τα πρότεινε μια φίλη ή διάβασανκάπου για αυτάΟι ανάγκες σου όμως είναιδιαφορετικές από της φίλης σου, γιαυτό καιπρέπει πρώτα να τις εντοπίσεις και μετά να κάνειςτις επιλογές σου. Η ευαίσθητη επιδερμίδα, ηλιπαρότηταοι ρυτίδεςοι κηλίδες ή τοαφυδατωμένο δέρμα χρειάζονται διαφορετικήαντιμετώπιση και δεν θα μείνεις ευχαριστημένη ανδεν βρεις το προϊόν που καλύπτει τη δική σουαπαίτηση.




Κρέμα ματιών κατά των μαύρων κύκλων Even Better της Clinique.

Λοσιόν καθαρισμού Cleanance της Avène (στα φαρμακεία)




Γαλάκτωμα αντιγήρανσης και αναζωογόνησης της Algenist (στα Sephora)







Κρέμα λεύκανσης Luminous SPF15 της Coverderm (στα φαρμακεία)


Απαλό τζελ καθαρισμού Kirege της Sant’ Angelica (στα φαρμακεία).

















Αντιρυτιδική και συσφικτική κρέμα ημέρας Skin Repair της Bioten.


Ορός αναζωογόνησης Nutriganics Drops of Youth του The Body Shop.

















Ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα Original της Jabu’she (www.inpa-gr.com)

Κρέμα αντιγήρανσης και λάμψης BB Cream Anti-Ageing της Garnier.

Ορός σύσφιξης Vinexpert της Caudalie (στα φαρμακεία)





Ενυδατικό τζελ ματιών Advanced Marine Biology της La Prairie.

Ενυδατική κρέμα με ελαφριά υφή Aqualia Thermal της Vichy (στα φαρμακεία)


Ορός σύσφιξης και αντιγήρανσης Q10 Plus της Nivea.

Κρέμα αντιγήρανσης Blue Therapy της Biotherm.


πηγή: madamefigaro.gr









twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.