Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ I

Μάσκα καθαρισμού και κατά της λιπαρότητας από άργιλο
Είναι για λιπαρά δέρματα.

ΥΛΙΚΑ: 1 κουταλιά άργιλο πράσινο ή λευκό (φαρμακείο)
1 κουταλάκι κρεμά γάλακτος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα . Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ύφη.
Ο άργιλος βοηθάει στην απαλλαγή από το σμήγμα και στην λαμπερή όψη του δέρματος.
Η κρέμα γάλακτος είναι μαλακτική,
Και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ.
Σε καθαρό πρόσωπο την αφήνουμε 20 λεπτά. Την αφαιρούμε με χλιαρό νερό και μετά βάζουμε ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν…
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και 1 κουταλάκι χυμό από αγγούρι ( έχει τονωτικές ιδιότητες και ρυθμίζει την λιπαρότητα)

*****************************************************************************

Αποσμητικό από… αποσταγμένο νερό!


Υγεία και ομορφιά χωρίς να πάτε σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών; Είναι δυνατόν; Και όμως είναι. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό στο σπίτι σας!

Πολλά αποσμητικά είναι η αιτία εμφάνισης πληθώρας αλλεργικών αντιδράσεων που ταλαιπωρούν και απογοητεύουν πολλές γυναίκες, οι οποίες προσπαθούν να βρουν ένα προϊόν που να τις δροσίζει και να προσφέρει ευεξία, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.

Χάνουμε πολύ χρόνο και χρήμα ψάχνοντας. Η κατάληξη πάντα η ίδια…! Αλλάζουμε το αποσμητικό μας πιο συχνά και από τα ρούχα μας! Επειδή λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να μυρίζουμε ωραία, να αισθανόμαστε, αλλά και να είμαστε καθαρές, σας προτείνουμε να φτιάξετε εσείς το αποσμητικό σας με υλικά από… τη φύση και μόνο!



Θα χρειαστείτε…


* 80 γραμμάρια αποσταγμένο νερό, το οποίο θα είναι η βάση του αποσμητικού σας.
* 5 ml Propylon glycol. Χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά, γιατί εξοντώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να υπάρχουν στο δέρμα και αποτρέπει την ανάπτυξη άλλων.
* Αιθέρια έλαια: 3 σταγόνες tea tree, 3 σταγόνες λεβάντα, 2 σταγόνες περγαμόντο, 2 σταγόνες λεμόνι…
* 15 ml βάμμα καλέντουλας, για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.
* Ένα σταγονόμετρο για να υπολογίσετε τη δοσολογία.
* Ένα μικρό ποτήρι.
* Ένα μπουκαλάκι, κατά προτίμηση γυάλινο.



Δε θέλει κόπο….


Βάζετε στο μπουκαλάκι το αποσταγμένο νερό και στο ποτήρι το βάμμα καλέντουλας μαζί με το propylon glycol. Αδειάζετε το περιεχόμενο του ποτηριού στο μπουκάλι και ανακατεύεται ελαφρά. Συμπληρώνετε με το σταγονόμετρο στο μπουκάλι τα αιθέρια έλαια.

Ανακατεύεται ελαφρά και το αποσμητικό σας είναι έτοιμο να σας χαρίσει τέλεια μυρωδιά και ευεξία! Είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. «Δουλεύει» για εσάς και δε θα χρειαστεί να ανησυχείτε πλέον για ερεθισμούς!


Tips…


* Απολυμάνετε όλα τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε.

** Για να πάρετε το σωστό αποτέλεσμα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τις αναλογίες.



***********************************************************************

Φτιάξτε μόνες την κρέμα μαλλιών σας!



Τα μαλλιά μας είναι το μόνιμο στολίδι μας και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε! Θέλουν φροντίδα και εντατική περιποίηση για να παραμένουν υγιή, όμορφα και λαμπερά. Θέλουμε να είναι σύμμαχος της γοητείας μας και όχι αντίπαλός μας.

Αν και στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για την ενδυνάμωση των μαλλιών, εμείς σας προτείνουμε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας παρέχοντάς τους την ιδανική περιποίηση με ένα φυτικό conditioner…


Θα χρειαστείτε:


* 1 αβοκάντο

* Το γάλα μιας μεγάλης καρύδας (κυκλοφορεί στο εμπόριο και σε κονσέρβα)



Διαδικασία…


Απλή και εύκολη! Προτιμήστε ένα καλά γινωμένο αβοκάντο και, αφού το ξεφλουδίσετε, πολτοποιήστε το. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα της καρύδας και ταυτόχρονα ανακατεύετε έως ότου το μείγμα γίνει παχύρευστο και ομοιογενές.

Απλώστε το στα μαλλιά σας και αφού το αφήσετε 15 λεπτά, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό στην αρχή και στη συνέχεια με κρύο. Το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό και θα σας δικαιώσει. Μαλλιά λεία και απαλά που θα έχουν ανακτήσει τη λάμψη και τον όγκο τους.



*******************************************************************************

Αποτελεσματική μάσκα κατά της ξηρότητας



Έχετε δέρμα ιδιαίτερα ξηρό και ειδικά το χειμώνα η κατάσταση γίνεται αφόρητη; Έχετε δοκιμάσει ενυδατικές κρέμες, μάσκες ενυδάτωσης, πίνετε πολύ νερό αλλά παρ' όλα αυτά το δέρμα σας ακόμη «τραβάει»;

Η λύση που σας προτείνουμε είναι απλή και βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού σας. Εφοδιαστείτε με σπιτικό γιαούρτι και βιολογικό μέλι που δεν περιέχουν χημικά και χρωστικές και φτιάξτε μια ενυδατική μάσκα σκέτη γλύκα!

Θα χρειαστεί μόνο:

Να ανακατέψετε καλά μια κουταλιά της σούπας από κάθε συστατικό σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Απλώστε τη μάσκα με ένα φαρδύ πινέλο, ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις και αφήστε τη να δράσει για 20- 30 λεπτά.

Μην ξεχνάτε:

* Να μη μιλάτε κατά τη διάρκεια της μάσκας
* Να ξεβγάζετε πάντα με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο
* Η πετσέτα που θα σκουπίσετε το πρόσωπο σας να είναι απαλή και καθαρή
* Να βάζετε πάντα ενυδατική
* Να επαναλαμβάνεται τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα


***********************************************************************

Αναζωογόνηση σε 5' !


Οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος της καθημερινότητας είναι οι εχθροί της επιδερμίδας και κατά συνέπεια της ομορφιάς μας. Το δέρμα κουράζεται, θαμπώνει και με το χρόνο «σπάει». Μην αφήσετε την πίεση της καθημερινότητας να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας.


Πρέπει να έχετε...

· Γκρέιπφρουτ

· Λεμόνι

· Νερό εμφιαλωμένο

· Ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα

... για να φτιάξετε ένα σπρέι με φυτικά συστατικά που θα αναζωογονήσει το πρόσωπό σας και θα το αφήσει χορτάτο και ευτυχισμένο!

Θα χρειαστείτε, ένα ποτήρι από το εμφιαλωμένο νερό , 15 σταγόνες από το χυμό του γκρέιπφρουτ και άλλες 15 σταγόνες χυμό λεμονιού.

Η παρασκευή του είναι εύκολη...

Γεμίζετε το μπουκαλάκι που έχετε αγοράσει με ένα ποτήρι εμφιαλωμένο νερό. Συμπληρώστε το χυμό γκρέιπφρουτ και το χυμό λεμονιού. Ανακινείστε ελαφρά και το σπρέι αναζωογόνησής σας είναι έτοιμο!

Χρησιμοποιήστε το για το πρόσωπο και το λαιμό, ψεκάζοντας από απόσταση 25 εκατοστών τουλάχιστον. Μπορείτε να κοιμηθείτε και χωρίς πλύνετε το πρόσωπό σας. Μη φοβάστε, δεν πρόκειται και να σας προκαλέσει κανένα ερεθισμό!


***********************************************************************
Φυτικές ίνες την υπηρεσία της ομορφιάς!


Οι καλύτερες λύσεις για την περιποίηση προσώπου και σώματος έρχονται απ’ ευθείας από τη φύση. Στην υπηρεσία της ομορφιάς «επιστρατεύεται» και το σιτάρι. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες ένα φυσικό πίλινγκ που θα χαρίσει λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.


Αρκεί μόνο...


…Να ζεματίσετε για 3 λεπτά λίγο σιτάρι. Αφού το σουρώσετε, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να το αλέσετε. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν, γιατί δεν πρέπει να πολτοποιηθεί.

Ζεστάνετε ελαφρά σε ένα μπρίκι λίγο μέλι. Στη συνέχεια προσθέστε το στο κομμένο σιτάρι και ανακατέψτε το. Το πίλινγκ σας είναι έτοιμο και κατάλληλο τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα.

Απλώστε το και κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλα, σε όποιο σημείο επιλέξετε, και αφήστε το για 5 λεπτά. Ξεβγάλετε με ζεστό νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας «ταμποναριστά» με μια απαλή πετσέτα.


Tip


Στο εμπόριο θα βρείτε ποικιλία από κρέμες προσώπου που έχουν σαν βάση πρωτεΐνες σιταριού. Προτιμήστε τις, αφού θα δώσουν στο δέρμα σας ελαστικότητα και λάμψη.




Κούρα ομορφιάς με καστορέλαιο



Σπάνε οι βλεφαρίδες σας; Τα φρύδια σας είναι αραιά; Έχετε ψαλίδα; Αν θέλετε να φροντίσετε αποτελεσματικά τα βλέφαρα και τα μαλλιά σας, πηγαίνετε γρήγορα στο φαρμακείο και ζητήστε καστορέλαιο!

Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έλαια που παράγονται παγκοσμίως και βγαίνει από ένα τροπικό φυτό που ονομάζεται Ρίκινος ο κοινός. Χρησιμοποιείται εδώ και 6000 χρόνια και σε κείμενα του Ηροδότου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φρόντιζαν την εξωτερική τους εμφάνιση με καστορέλαιο. Αυτό εξηγεί και το ότι οι πρώτοι καρποί του φυτού βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους.

Οι ιδιότητές του θα σας ευεργετήσουν χωρίς να το καταλάβετε. Αρκεί μόνο να αφήσετε το λινολεϊκό και το στεατικό οξύ που περιέχει να «πλέξουν το μανδύα» τους γύρω από το θύλακα της τρίχας σας.

Για Χ-large βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια

Θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια ή μια μπατονέτα για να απλώσετε ομοιόμορφα το παχύρευστο λαδάκι στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σαν θεραπεία, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει πολύ καλά το μακιγιάζ σας. Θα δείτε μέσα σε δύο εβδομάδες τα φρύδια σας να δυναμώνουν και να πληθαίνουν, ενώ οι βλεφαρίδες σας θα αρχίσουν να μακραίνουν.

Για να γίνει η ψαλίδα παρελθόν

Μπορείτε να βρέξετε τις άκρες των μαλλιών σας και να τις αλείψετε με καστορέλαιο. Αφήστε το για 30 με 40 λεπτά και μετά λουστείτε. Επίσης μπορείτε να απλώσετε καστορέλαιο σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα για ένα τέταρτο της ώρας. Προσοχή όμως: Επιλέξτε τη δεύτερη εκδοχή μόνο εάν έχετε ξηροδερμία και σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το καστορέλαιο περισσότερα από 15 λεπτά μέχρι να λουστείτε.

Αν μείνετε ευχαριστημένη, αναζητήστε και άλλα προϊόντα που έχουν σαν βάση το καστορέλαιο. Θα βρείτε πλήθος από λαδάκια μπάνιου και μάσκες για το πρόσωπο.


***********************************************************************
Φτιάξτε μάσκα ενυδάτωσης με υλικά από… το ντουλάπι σας!



Σας έχουμε κάνει πολλές προτάσεις κατά καιρούς για να φτιάξετε μάσκες προσώπου με υλικά που σας τα προσφέρει απλόχερα η φύση και που βρίσκετε εύκολα στην αγορά. Για τη μάσκα που θα σας προτείνουμε όμως σήμερα δεν θα χρειαστεί να πάτε μακρυά. Μόνο μέχρι… το ντουλάπι σας!


Θα χρειαστείτε:

Μέλι

Αλεύρι από σιτάρι

Μπύρα



Η διαδικασία για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα προσώπου είναι εξίσου απλή, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Τοποθετήστε σε ένα μπολ μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά σταρένιο αλεύρι και 20ml μπίρα.

Απλώστε τη στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με παγωμένο. Ακόμη και αν αφήσετε τη μάσκα για περισσότερα από 20 λεπτά, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα, γιατί τα συστατικά της δεν προκαλούν αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό.

Θα τη λατρέψετε όταν δείτε πως σας χαρίζει ένα λείο, καθαρό και φωτεινό πρόσωπο!



twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.