Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σωστή χρήση μάσκαρας



Μάσκαρα
Η μάσκαρα είναι το τελευταίο όπλο του μακιγιάζ σας που θα δώσει την τελική πινελιά για ένα εντυπωσιακό και σαγηνευτικό βλέμμα. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος εφαρμογής της;
Ως γνωστόν υπάρχουν πάρα πολύ τύποι μάσκαρας. Άλλη είναι για πυκνές, άλλη για μακριές, άλλη για πολύ γυριστές και άλλη για όλα τα παραπάνω. Επίσης, τα βουρτσάκια τους ποικίλουν. Για κοντές βλεφαρίδες προτιμήστε ένα βουρτσάκι λεπτό που θα δίνει περισσότερο μήκος, για αραιές βλεφαρίδες το ιδανικό είναι ένα χοντρό βουρτσάκι που θα προσδίδει όγκο και ταυτόχρονα μήκος, ενώ τα καμπυλωτά – γυριστά βουρτσάκια είναι ιδανικά για όλους τους τύπους βλεφαρίδων καθώς τις ανασηκώνουν και δίνουν μήκος. Βρείτε λοιπόν την κατάλληλη για εσάς και εφαρμόστε την σωστά.
Συνήθως οι μάσκαρες που δίνουν όγκο είναι διπλές, δηλαδή πέρα από την βασική χρωματιστή μάσκαρα (μαύρη, καφέ), διαθέτουν και ένα δεύτερο βουρτσάκι με λευκή μάσκαρα-βάση. Οπότε αν διαθέτετε κάποια τέτοιου είδους μάσκαρα βάλτε πρώτα τη βάση, η οποία είναι πολύ σημαντική.
Το αμέσως επόμενο βασικό βήμα είναι να τις ξεχωρίσετε, έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους, οπότε θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι ειδικό για βλεφαρίδες ή το βουρτσάκι από μια παλιά μάσκαρα που έχει τελειώσει.
Στη συνέχεια βάζετε τη μάσκαρα σας, ξεκινώντας από τη βάση προς τις άκρες, έχοντας το πινέλο σε διαγώνια θέση. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας, έτσι ώστε να μην σας ξεφύγει καμία βλεφαρίδα και να βαφτεί όλο το μήκος τους. Αφού την βάλετε κλείστε τα μάτια σας και προσθέστε λίγη ακόμη στις άκρες των βλεφαρίδων για ακόμη περισσότερη ένταση. Για ένα πιο σαγηνευτικό βλέμμα τονίστε τις βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία του βλεφάρου. Επίσης, απλώστε δύο φορές μάσκαρα σε κάθε μάτι χωρίς όμως να αφήσετε να περάσει ώρα, καθώς όταν στεγνώσει η πρώτη στρώση δύσκολα περνάει το βουρτσάκι από τις βλεφαρίδες. Προσοχή: Μην βάλετε πολύ μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γιατί τραβάει το βλέμμα στις ατέλειες της περιοχής, όπως τους μαύρους κύκλους ή τις ρυτίδες.
Τέλος, σε περίπτωση που σας ξεφύγει λίγο, καθαρίστε την προσεκτικά και αμέσως με λίγη λοσιόν σε ένα βαμβάκι κάνοντας απαλές κινήσεις. Αν πάλι αφήσει υπολείμματα κατά την αφαίρεσή της, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγη βαζελίνη για να την βγάλετε εντελώς.


πηγή: beautetinkyriaki.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.