Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θαυματουργά φυτικά έλαια για μαλλιά και το σώμα!



Τα παρακάτω φυτικά έλαια χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα μέχρι και στις μέρες μας από διαφορους πολιτισμούς, για βελτιώση της ομορφιάς και της λάμψης δέρματος αλλά και των μαλλιών. Αρκετά από αυτά όπως το ελαιόλαδο βρίσκονται ήδη στην κουζίνα μας ή μπορεί να τα προμηθευτούμε σε προσιτές τιμές από το πλησιέστερο φαρμακείο και κατάστημα με βιολογικά είδη.

Διάλεξε αυτό που ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών ή και του δέρματος και θα λάμπεις…



Λάδι/έλαιο καρύδας
To λάδι καρύδας είναι ανέκαθεν γνωστό για τις ενυδατικές και καταπραυντικές του ιδιότητες σε μαλλιά και δέρμα αφού είναι φορτισμένο με λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α+Ε καθώς και άλλες σημαντικές ουσίες. Το έλαιο καρύδας έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει την τρίχα σε βάθος και να δίνει όγκο και λάμψη σε ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά ενώ παρόμοιες ιδιότητες έχει και σε ξηρά άτονα δέρματα.

Πως να το χρησιμοποιήσεις:
-Aνέμειξε λίγες σταγόνες με το αγαπημένο σου μαλακτικό ή μάσκα και άφησε τα να δράσουν για 5-10 λεπτά.
-Κάνε μια ολονύκτια μάσκα με αρκετή ποσότητα ελαίου καρύδας κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ από τις ρίχες μέχρι τις άκρες και λούσε τα το πρωί.
-Χρησιμοποιήσε το εναλλακτικά μόνο στις ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες σου, σαν serum μετά το λούσιμο.
-Για ξηρό δέρμα: Aνέμειξε λίγες σταγόνες λαδιού με την ενυδατική σου ή άπλωσε σε δίσκο από βαμβάκι σε προβληματικές περιοχές.

‘Ελαιο Αrgan
Το έλαιο Αrgan αν και λιγότερο γνωστό από το κάποια άλλα είναι μέχρι στιγμής ένα από τα καλύτερα σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα έλαια για ξηρά, άτονα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
Παράγεται από το εξωτικό φρούτο argan το οποίο βρίσκεται αρκετό στο Μοrocco και επειδή η παράγωγη είναι περιορισμένη ενώ η ζήτηση έχει αυξηθεί είναι ακριβότερο από κάποια άλλα έλαια.
Όπως και το έλαιο καρύδας είναι επίσης πλούσιο σε λιπαρά οξέα (ωμέγα 3 και ώμεγα 6) καθώς και αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριαδικές ουσίες.
‘Εκτος από βαθιά ενυδάτωση και ενδυνάμωση των ξηρών μαλλιών, χρησιμοποιείται και αντιμετωπίσει την τριχόπτωση βοηθώντας στην απόκτηση πιο πλούσιων και μακριών μαλλιών.
Είναι επίσης χρήσιμο για σημάδια και πανάδες που προκαλούνται από τον ήλιο καθώς και ορμονικές διαταραχές ή λόγω ώριμης ηλικίας.
Χρησιμοποιήσε το όπως και το έλαιο καρύδας πιο πάνω.

‘Eλαιο Camellia (Kαμέλια)
Πολύ γνωστό στην Ιαπωνία για τις ενυδατικές και αναζοωγνοτικές του ιδιότητες σε δέρμα και μαλλιά. Λέγεται ότι πολλές Ιαπωνέζες αυτοκράτειρες ξακουστές για την ομορφιά και την λάμψη τους, το χρησιμοποιούσαν με θρησκευτική ευλάβεια τόσο στα μπάνια τους όσο και σε άμεση επαφή με δέρμα και τα μαλλιά ενώ επίσης το χρησιμοποιούσαν και οι αθλητές σούμο για να καλμάρουν τυχών τρίχες και φριζάρισμα που εμφανίζονται κατά την διάρκεια μιας πάλης.
Το έλαιο έχει ιδιαίτερες μαλακτικές ιδιότητες για την τρίχα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι επίσης χρήσιμο για ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος καθώς και για βελτίωση των σημαδιών από πανάδες και ακμή.
Χρησιμοποιήσε επίσης όπως το έλαιο καρύδας και το έλαιο Αrgan πιο πάνω.

Έλαιο Τamanu (Ταμανού)
Πολύ ισχυρό αντιβακτηριδιακό, αντιοξειδωτικό και επουλωτικό έλαιο το οποίο έχει μια έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά και πράσινο χρώμα. Το παρακάτω έλαιο προέρχεται από το Βιετνάμ και τα δάση του Αμαζονίου αλλά παράγεται τα τελευταία χρόνια και σε άλλες εξωτικές χώρες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ακμή, μικροτραύματα, τσιμπήματα από έντομα καθώς και για προστασία και επούλωση του δέρματος από εξωτερικές επιθέσεις.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν συστατικό ενός προϊόντος ή και μόνο του διαλυμένο με νερό ή άλλο λάδι (π.χ ελαιόλαδο) σε προβληματικές περιοχές μέχει 1-2 φορές την μέρα μέχρι να δεις βελτίωση.
Μερικά επίσης έλαια με παρόμοιες ιδιότητες είναι τα έλαια Jojoba , το έλαιο Αvocado και το Μacademia nut.

πηγή: owto-get-your-ex-back.info

twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.