Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Χημικό, βιολογικό peeling προσώπου-τι πρέπει να γνωρίζεις


Τα χημικά και τα βιολογικά πίλιγκ προσώπου αποτελούν επανάσταση την τελευταία δεκαετία στο χώρο της ομορφιάς, αφού υπόσχονται καινούριο δέρμα και απαλλαγή από ουλές, πανάδες και δυσχρωμίες αν και δεν είναι κατάλληλα για όλους.

Αυτό που ονομάζουμε  πίλινγκ (peeling- το οποίο συχνά συγχύζεται με τον όρο scrub), είναι μια ειδική φόρμουλα με οξέα χημικής ή φυσικής προέλευσης που ξεφλουδίζουν την ανώτερη και προβληματική στιβάδα δέρματος για να αποκαλύψουν καινούριο δέρμα.
Συνεπώς είναι χρήσιμο για:
-ουλές από ακμή ή τραυματισμούς.
-ρυτίδες.
-πανάδες και δυσχρωμίες από τον ήλιο.
-ξηρό και άτονο δέρμα.
-ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.
Τα πιο συνηθισμένα οξέα που περιέχονται σε ένα χημικό peeling είναι το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ, το λακτικό οξύ ενώ το βιολογικό peeling αποτελείται από οξέα φρούτων AHA και φυτικά ένζυμα.
Το peeling -ιδιαίτερα το χημικό- πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικού δερματολόγου ή πλαστικού χειρούργου γιατί ενδέχεται να παρουσιαστούν  ανεπιθύμητες επιπλοκές. Αρκετοί χρήστες έχουν δοκιμάσει να κάνουν χημικό peeling μόνοι τους αγοράζοντας προϊόντα από το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το δέρμα τους προκαλώντας εγκαύματα, παρατεταμένο ξεφλούδισμα και δυσχρωμίες που δεν επανορθώνονται οπότε θέλει πολύ προσοχή.
Το χημικό peeling επίσης πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με χρόνιες δερματοπάθεις όπως ψωριάση, άτομα με ευαίσθητο δέρμα (προκαλεί κοκκινίλες και παρατεταμένο ξεφλούδισμα )εγκύους και θηλάζουσες καθώς και άτομα με χρόνιες αλλεργίες.
Ένα επίσης μειονέκτημα  των χημικών πίλινγκ είναι ότι κοστίζουν από 200-500 ευρώ και σε περίπτωση  που το πρόβλημα σου είναι έντονο θα χρειαστείς πάνω από 2-3 συνεδρίες για να δεις αποτελέσματα, οπότε βεβαιώσου ότι μπορεί να διαθέσεις αυτό το χρηματικό ποσό.
Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να κάνεις peeling, θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις το βιολογικό γιατί είναι πιο ήπιο στην σύνθεση του και αντίθετα με το χημικό,  δεν έχει πολλές παρενέργειες ενώ κοστίζει πολύ λιγότερο (περίπου 50 ευρώ). Τα περισσότερα βιολογικά peeling προσώπου γίνονται σε ινστιτούτα αισθητικής και είναι κατάλληλα για πιο ελαφριές και ήπιες περιπτώσεις.
Όποια και αν είναι η επιλογή σου, θα πρέπει να προσέξεις να χρησιμοποιείς ψηλή αντηλιακή προστασία γιατί το πίλινγκ καθιστά το δέρμα φωτοευαίσθητο, καθώς και να απλώνεις μια ειδική κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης δέρματος για να βοηθήσεις το δέρμα σου να επουλωθεί πιο γρήγορα. Τα χλιαρά ντούς επίσης βοηθάνε στο ξεφλούδισμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφλουδίζεις το δέρμα μόνος/η σου γιατί μπορεί να προκαλέσεις μόνιμα σημάδια και ουλές.
Σε περίπτωση που έχεις έντονο πρόβλημα (όπως κυστική ακμή) καλύτερα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου για να σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία πίλινγκ και μην πειραματίζεσαι μόνος/μόνη σου με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.
πηγή: howto-get-your-ex-back.info

twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.