Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πριν βάψεις τα μαλλιά στο σπίτι, μάθε αυτά!

1. Προετοιμάσου Σωστά




5 βασικές συμβουλές από τους ειδικούς για να είσαι πάντα προετοιμασμένη. Τι θα κάνεις αν δεν πετύχει το χρώμα; Μετά από πόσες ώρες πρέπει να λουστείς;


1. Προετοιμάσου Σωστά

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης από το να τρέχεις πανικόβλητη στο κατάστημα καλλυντικών καθώς θα σου έχει τελειώσει το μπουκάλι με τη βαφή. Προνόησε να έχεις προμηθευτεί την ιδανική ποσότητα βαφής από πριν (μια ειδικός μπορεί να σου πει πόσες συσκευασίες χρειάζεσαι ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου). Επόμενη κίνηση; Απομάκρυνε από το μπάνιο σου όλα τα αντικείμενα που δε θέλεις να βαφτούν μαζί με τα μαλλιά σου, όπως πετσέτες ή χαλάκια μπάνιου, και φρόντισε να απλώσεις πάνω από όλα τα άλλα αξεσουάρ ή διακοσμητικά μεγάλες σακούλες σκουπιδιών ή παλιές πετσέτες. «Μπορείς επίσης να περάσεις τα σημεία του σβέρκου, του λαιμού και γενικά όλη τη γραμμή των ριζών του προσώπου με λίγη βαζελίνη. Αυτό θα βοηθήσει να μη βαφτεί με χρώμα η επιδερμίδα σου καθώς περνάς τη βαφή στα μαλλιά σου» προτείνει η Dr Francesca Fusco.

2. Κάνε Πρώτα ένα Τεστ Αποχρώσεων

2. Κάνε Πρώτα ένα Τεστ Αποχρώσεων
Χρειάζεται υπομονή για να το κάνεις πριν απλώσεις τη βαφή σε όλο το κεφάλι, ωστόσο αποτελεί τη μοναδική ασφαλή λύση που θα σε σώσει από τεράστια προβλήματα μετά. Δούλεψε μια μικρή ποσότητα μαλλιών πίσω από το αφτί σου.«Είναι εύκολο να το κρύψεις αν κάτι δεν πάει καλά», εξηγεί η colorist Kimberley Pierce, στο Μανχάταν και προσθέτει: «Εάν το αποτέλεσμα σε ικανοποιήσει, προχώρησε στη διαδικασία απλώνοντας τη βαφή από τις ρίζες προς τις άκρες. Άφησέ την όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να απορροφηθεί το χρώμα αρμονικά, μετά λούσου για να φύγουν όποια υπολείμματα χρώματος και στέγνωσέ τα με πιστολάκι για να απολαύσεις το τελικό αποτέλεσμα – το χρώμα δείχνει πολύ βαθύτερο σε νωπά μαλλιά». Εάν το χρώμα σου φαίνεται θαμπό, πέρασε και άλλο ένα χέρι αφήνοντάς το για άλλα 5 λεπτά.

3. Μερικά Επαγγελματικά Μυστικά

3. Μερικά Επαγγελματικά Μυστικά
  • Μη λουστείς για 24 ώρες πριν από τη βαφή, καθώς τα σαμπουάν αφαιρούν από το τριχωτό τα φυσικά του λιπίδια αφήνοντας την επιδερμίδα περισσότερο ευαίσθητη.
  • Εκτός αν επιχειρείς μια ολική αλλαγή χρώματος, μερικές πινελιές προσθήκης χρώματος είναι αυτό που χρειάζεσαι για να φρεσκάρεις την παλιά βαφή σου.
  • Απόφυγε να απλώνεις τη βαφή όπως να 'ναι και όπου να  'ναι. Πάντα ξεκίνα από τη ρίζα, μετά πέρνα το προϊόν σε όλο το μήκος της τούφας ως τις άκρες.

4. Αποκατάσταση Βλαβών



4. Αποκατάσταση Βλαβών

  • Μισείς το αποτέλεσμα; Ποτέ μην προσπαθήσεις να καλύψεις το λάθος απλώνοντας ένα άλλο χρώμα από πάνω. Αυτό θα μεγεθύνει το πρόβλημα και θα δυσκολέψει περισσότερο την επίλυσή του.
  • Τι επιλογές έχεις; «Για να εξουδετερώσεις την απόχρωση μπρούντζου στα καστανά μαλλιά, άπλωσε μια κούπα κρύου καφέ σε όλο το μαλλί. Άφησέ το για 5 λεπτά, μετά ξέβγαλε και λούσου» λέει η Μαρία Δήμιζα, hair stylist. «Οι ξανθές μπορούν να δοκιμάσουν ένα σαμπουάν σε μεταλλική χροιά που επιδιορθώνει τους μπρονζέ τόνους και αφήνει το ξανθό χρώμα λαμπερό και στιλπνό» επισημαίνει η ειδικος. «Οι πορτοκαλί αποχρώσεις σε ένα ξανθό αποτέλεσμα διορθώνονται ξεβγάζοντας αρκετές φορές με χλιαρό χαμομήλι» λέει η ίδια.
  • Aν νιώθεις ότι αυτό που δημιούργησες δε διορθώνεται με τίποτε ό,τι κι αν κάνεις, πήγαινε σε έναν ειδικό.
5. Κάνε το να διαρκέσει

5. Κάνε το να διαρκέσει

Μετά τη βαφή περίμενε για 48 ώρες πριν λουστείς (τόσο διαρκεί η απορρόφηση του χρώματος από το σώμα της τρίχας). Μετά, μπορείς να πλύνεις απαλά τα μαλλιά σου με ζεστό –όχι καυτό– νερό και μόνο αν πραγματικά είναι απαραίτητο. Λούσου με σαμπουάν ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Συμπλήρωσε τη διαδικασία με μια εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών που θα βοηθήσει χρώμα να διατηρηθεί περισσότερο λαμπερό.


πηγή:shape.gr


twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.