Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Yoga για παιδιά

kidsyoga madamesousou 199x300 Yoga για παιδιά



Η νέα μόδα εκγύμνασης μικρών παιδιών στη Βόρεια Ευρώπη και την Αμερική είναι η γιόγκα. Όλο και περισσότεροι ειδικοί την προτείνουν ως αποτελεσματικό τρόπο άσκησης για αγόρια και κορίτσια μέχρι 12 ετών. «Σήμερα, τα παιδιά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Η παχυσαρκία είναι μόνο ένα από αυτά. Από την άλλη πλευρά η γιόγκα είναι ολιστική, η προσέγγισή της δεν έχει να κάνει μόνο με τη γυμναστική, αλλά και με την πνευματική ισορροπία. Τα παιδιά απολαμβάνουν σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη από αυτήν», λέει η Φενέλα Λίντσελ, ιδρύτρια και διευθύντρια του κέντρου «Yoga Bugs» στη Βρετανία, όπου παραδίδονται μαθήματα γιόγκα σε παιδιά δημοτικού.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως η γιόγκα ταιριάζει «γάντι» στα σημερινά παιδιά που ζουν κάτω από ένα ιδιαιτέρως βεβαρημένο σχολικό πρόγραμμα. Επειδή το πρώτο πράγμα που κάνει η γιόγκα είναι να ξαναμάθει στο άτομο να αναπνέει σωστά, ώστε να ξαναβρεί την εσωτερική του γαλήνη, τα παιδιά μαθαίνουν να συντονίζουν την αναπνοή με την κίνηση τους, συχνά με εντυπωσιακά αποτελέσματα για το νευρικό τους σύστημα.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως ο αρχαίος αυτός τρόπος εκγύμνασης της ινδικής φιλοσοφίας δυναμώνει το σώμα των παιδιών, βοηθάει την σωστή σωματική τους διάπλαση, γυμνάζει τη σπονδυλική στήλη και συντελεί στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Ταυτόχρονα, οι αναπνευστικές ασκήσεις τα βοηθούν να διατηρήσουν ήρεμο το νευρικό του σύστημα, ειδικά στις περιπτώσεις υπερκινητικών παιδιών.

Πηγή: tovima.gr

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει Yoga στην ηλικία των 3 ετών καθώς τα group είναι 3-6 ετών και 7-12 ετών.
Επίσης το μάθημα kids’ yoga είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα σε ένα παιδικό party!
Για πληροφορίες: 6986166095 ή στο fenia.tsiftsaki@gmail.com
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.