Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ







Μπάνιο
Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστείτε από τους πόνους των αιμορροΐδων είναι το μπάνιο με χαμομήλι και αχίλλεια. Ρίξτε μία μικρή χούφτα λουλούδια χαμομηλιού και αχίλλεια  σε 1,5 λίτρο νερό. Bάλτε τα να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αφέψημα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει την μπανιέρα σας και απολαύστε, χάρη στις ιδιότητες του χαμομηλιού και του αχίλλεια, ένα καταπραϋντικό και αναλγητικό μπάνιο.

Τσάι
Ρίχνουμε μια χούφτα αχίλλεια και μια κουταλιά αμαμελίς σε 1,5 λίτρο βραστό νερό, αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά και πίνουμε  ένα ποτήρι τρείς φορές την ημέρα (πρωί – μεσημέρι – βράδυ).
,
Κατάπλασμα
Bράστε ένα φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά, πολτοποιήστε το και διπλώστε τον πολτό σε μια καθαρή γάζα. Τοποθετήστε το κατάπλασμα στην πονεμένη περιοχή και μείνετε ξαπλωμένοι όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Οι διάφορες ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζουν την υπερβολική διαστολή των αγγείων τοπικά.         
Επίσης για να καταπραΰνετε τις αιμορροΐδες, μπορείτε να βράσετε για 10 λεπτά ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό σε 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν για κατάπλασμα βάλετε ωμό μαϊντανό, τον οποίο θα έχετε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.