Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κούρα ομορφιάς με καστορέλαιο




Σπάνε οι βλεφαρίδες σας; Τα φρύδια σας είναι αραιά; Έχετε ψαλίδα; Αν θέλετε να φροντίσετε αποτελεσματικά τα βλέφαρα και τα μαλλιά σας, πηγαίνετε γρήγορα  και ζητήστε καστορέλαιο!
Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έλαια που παράγονται παγκοσμίως και βγαίνει από ένα τροπικό φυτό που ονομάζεται Ρίκινος ο κοινός. Χρησιμοποιείται εδώ και 6000 χρόνια και σε κείμενα του Ηροδότου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φρόντιζαν την εξωτερική τους εμφάνιση με καστορέλαιο. Αυτό εξηγεί και το ότι οι πρώτοι καρποί του φυτού βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους.
Οι ιδιότητές του θα σας ευεργετήσουν χωρίς να το καταλάβετε. Αρκεί μόνο να αφήσετε το λινολεϊκό και το στεατικό οξύ που περιέχει να «πλέξουν το μανδύα» τους γύρω από το θύλακα της τρίχας σας.

Βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια:
Θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια ή μια μπατονέτα για να απλώσετε ομοιόμορφα το παχύρευστο λαδάκι στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σαν θεραπεία, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει πολύ καλά το μακιγιάζ σας. Θα δείτε μέσα σε δύο εβδομάδες τα φρύδια σας να δυναμώνουν και να πληθαίνουν, ενώ οι βλεφαρίδες σας θα αρχίσουν να μακραίνουν.

Ψαλίδα
Μπορείτε να βρέξετε τις άκρες των μαλλιών σας και να τις αλείψετε με καστορέλαιο. Αφήστε το για 60 λεπτά και μετά λουστείτε. Επίσης μπορείτε να απλώσετε καστορέλαιο σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα για ένα τέταρτο της ώρας. Προσοχή όμως: Επιλέξτε τη δεύτερη εκδοχή μόνο εάν έχετε ξηροδερμία και σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το καστορέλαιο περισσότερα από 15 λεπτά μέχρι να λουστείτε.

Αποτελεσματική μάσκα κατά της ξηρότητας:
Έχετε δέρμα ιδιαίτερα ξηρό και ειδικά το χειμώνα η κατάσταση γίνεται αφόρητη; Έχετε δοκιμάσει ενυδατικές κρέμες, μάσκες ενυδάτωσης, πίνετε πολύ νερό αλλά παρ' όλα αυτά το δέρμα σας ακόμη «τραβάει»;
Η λύση που σας προτείνουμε είναι απλή και βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού σας. Εφοδιαστείτε με σπιτικό γιαούρτι και βιολογικό μέλι που δεν περιέχουν χημικά και χρωστικές και φτιάξτε μια ενυδατική μάσκα σκέτη γλύκα!
Θα χρειαστεί μόνο: Να ανακατέψετε καλά μια κουταλιά της σούπας από κάθε συστατικό σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Απλώστε τη μάσκα με ένα φαρδύ πινέλο, ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις και αφήστε τη να δράσει για25- 35 λεπτά. Στο τέλος χρησιμοποιήστε χαμοληλέλαιο (German blue) παραγωγής μας.

Μην ξεχνάτε:
* Να μη μιλάτε κατά τη διάρκεια της μάσκας
* Να ξεβγάζετε πάντα με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο
* Η πετσέτα που θα σκουπίσετε το πρόσωπο σας να είναι απαλή και καθαρή
* Να βάζετε πάντα ενυδατική
* Να επαναλαμβάνεται τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα

                                                                                                                                     Μυστικά και… συνταγές για όμορφο πρόσωπο!
Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα λιπαρότητας και μαύρων στιγμάτων, έχετε καταλάβει πως δεν είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τη μια μέρα στην άλλη από αυτό το καθημερινό… βάσανο!
Ένα λιπαρό πρόσωπο δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και για την εμφάνιση σπυριών, τα οποία μας χαλάνε όλη την εικόνα και πολλές φορές ρίχνουν πολύ και τη διάθεσή μας.
Εσείς μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα φροντίζοντας καθημερινά το πρόσωπό σας. Πρέπει να το διατηρείτε πάντα καθαρό.

Μην το παρακάνετε,
* Αν πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με σαπούνι για βαθύ καθαρισμό αυτό είναι αρκετό.
* Μια φορά την εβδομάδα, και όχι παραπάνω, κάντε μάσκα ομορφιάς ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Αν έχετε σπυράκια
Το βράδυ πριν πάτε για ύπνο πλύνετε το πρόσωπό σας με το σαπούνι ρίγανης παραγωγής και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια βράστε χαμομήλι και αφού το σουρώσετε αφήστε το να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου. Τοποθετήστε το αφέψημα ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το να δράσει. Δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε αφού μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με λεβάντα ή θυμάρι. Στο τέλος χρησιμοποιήστε χαμοληλέλαιο (German blue) παραγωγής μας.

Διώξτε τα μαύρα στίγματα
Με μια μυρωδάτη μάσκα ομορφιάς! Η διαδικασία είναι πολύ απλή… Βράστε άνθη λεβάντας και στη συνέχεια θυμάρι. Βάλτε σε ένα μπολ, 2 κουταλιές της σούπας αφέψημα λεβάντας και άλλες δυο θυμάρι. Προσθέστε δυο κουτάλες της σούπας μαγιά μπύρας και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στο τέλος χρησιμοποιήστε χαμοληλέλαιο (German blue) παραγωγής μας.

Αν οι πόροι σας είναι ανοιχτοί:
Xτυπήστε σε ένα μπολ το ασπράδι ενός αυγού και προσθέστε, μια κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο και μια αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο με ένα πινέλο. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό αφού περάσουν 15 λεπτά. Στο τέλος χρησιμοποιήστε χαμοληλέλαιο (German blue) παραγωγής μας.

πηγή:  .botanologos.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.