Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κρύψτε χρόνια με 10 αντιγηραντικές τροφές


 

  
Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να χτίσουν μυς, να ωφελήσουν τον εγκέφαλο, να εμποδίσουν την εμφάνιση ρυτίδων, να δυναμώσουν τα οστά, να ευεργετήσουν την καρδιά και να τονώσουν το ανοσοποιητικό μας. Και το καλύτερο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας. 

Όχι, δεν υπάρχουν τροφές με μαγικές ιδιότητες, όπως το σπανάκι του Ποπάι και τα φιστίκια του Σούπερ-Γκουφι. Υπάρχουν, όμως, τροφές με πολλαπλά ωφέλιμα συστατικά, με αντιοξειδωτικές ουσίες και με ιδιότητες που μπορούν να ανεβάσουν τους καταναλωτές τους ένα σκαλί παραπάνω σε θέματα υγείας και αντιγήρανσης.

Για να μπορείτε κι εσείς να κρύβετε άφοβα την ηλικία σας και να μην σας προδίδει τίποτα, αλλά και να αισθάνεστε κάποια χρόνια νεότεροι λόγω της καλής σας υγείας και εμφάνισης, δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές σε καθημερινή βάση. Οι ειδικοί υπόσχονται ότι θα σας χαρίσουν νιάτα… έσω κι έξω.

Ακτινίδιο: το φρούτο της νεότηταςΜαζί με τις μπανάνες, τα ακτινίδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ενώ είναι πλούσια και σε βιταμίνη C και λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Βάλτε τα στο διατροφικό σας πρόγραμμα και μην ξεχνάτε ότι η φλούδα τους τρώγεται και μάλιστα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Αμύγδαλα: και θρεπτικά και αντιοξειδωτικάΑυτό το πλούσιο σε ενέργεια σνακ μπορεί να ρίξει την κακή (LDL) χοληστερόλη, αλλά και να αποτελέσει μια καλή τροφή για διαβητικούς, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, λόγω των φυτικών στερολών του. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία ενισχύουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και την ανάπτυξη των μυών, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία μας προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου (περίπου 20 αμύγδαλα την ημέρα μπορούν να αυξήσουν την προστασία μας από τις ακτίνες UV). Συν τοις άλλοις, η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική κι έτσι κρατά τις αρτηρίες καθαρές από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, ενώ βοηθά στη μείωση της φθοράς της μνήμης που επέρχεται με το πέρασμα των χρόνων.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα: κρατούν την οστεοπόρωση μακριάΜπορεί η φήμη τους να περιορίζεται για πολλούς κυρίως στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, στην πραγματικότητα, όμως, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε χαλκό, ο οποίος δρα ενάντια στην οστεοπόρωση. Ακόμη, περιέχουν τη φυτική ίνα που ονομάζεται ινουλίνη και όταν διασπάται από τα εντερικά βακτήρια, δημιουργεί ένα πιο όξινο περιβάλλον στο έντερο, έτσι ώστε να αυξάνεται η απορρόφηση του ασβεστίου.

Ρόδι: το βιβλικό φρούτο της καλής υγείαςΗ καλοτυχία που «κυνηγάει» το φρούτο αυτό φαίνεται να σχετίζεται πολύ και με θέματα υγείας, αφού οι έρευνες δείχνουν ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης των περισσότερων ειδών καρκίνου, λόγω των πολυφαινολών του που ονομάζονται ελαγιτανίνες και δίνουν στο φρούτο το χαρακτηριστικό χρώμα του. Για τους άντρες, μάλιστα, έχει 2 έξτρα ιδιότητες, καθώς επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη, ενώ ταυτόχρονα, λόγω του ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να δράσει βοηθητικά και σε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.




vivanews.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.