Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Βήματα για βραδινό μακιγιάζ




Το βραδινό μακιγιάζ είναι αυτό που συνοδεύει τη βραδινή εμφάνιση, συνήθως επίσημη μιας γυναίκας.
Το βραδινό μακιγιάζ πρέπει να είναι πλήρες και έντονο στο σύνολο του.Ο εντυπωσιασμός και η λάμψη πρέπει να είναι ο στόχος του μακιγιάζ.
Τα υλικά,τα χρώματα και οι γραμμές μπορούν να είναι έντονα.Οι αντιθέσεις που προκαλούν το μάτι και τραβάνε την προσοχή ,προβάλλονται.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα στάδια εφαρμογής του βραδινού μακιγιάζ:

1ο βήμα.
Μελετούμε πολύ καλά την μορφολογία του προσώπου έτσι ώστε να εφαρμόσουμε το σωστό διορθωτικό μακιγιάζ στη δυνατότερη επιτρεπτή τους ένταση.Τέλος μελετάμε καλά και προσδιορίζουμε τον χρωματικό τύπο για να επιλεγούν τα κατάλληλα χρώματα,γιατί οι εντάσεις και οι αντιθέσεις που θα χρησιμοποιηθούν δεν επιτρέπουν λάθη.

2ο βήμα
Τοποθετείται κρέμα βάση για το make -up.

3ο βήμα
Εξουδετερώνονται όλες οι δυσχρωμίες.Μπορεί το καλυπτικό προϊόν να είναι συμπαγούς υφής για πλήρη κάλυψη.

4ο βήμα
Τοποθετείται make up και γίνονται φωτοσκιάσειςΤο make up πρέπει να είναι πολύ καλυπτικό για τις σκούρες επιδερμίδες χρησιμοποιείται ένας τόνος ανοιχτότερο της απόχρωσης της επιδερμίδας ,ενώ στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες στον ίδιο τόνο.Το make up των φωτοσκιάσεων πρέπει να είναι 2-3 τόνους σκουρότερο του βασικού make up.Για να φωτίσουμε την περιοχή κάτα απο τα μάτια μπορούμε να τοποθετήσουμε ανοιχτόχρωμο make up ή τα καινούργια κρεμώση προϊόντα που δίνουν γυαλάδα της υγείας ακρίβώς πάνω στο κόκκαλο των ζυγωματικών.Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται στο τέλος του μακιγιάζ.

5ο βήμα
Τοποθετείται πούδρα σε ικανοποιητικό στρώμα ή πούδρα λάμψης στο τελείωμα για περισσσότερη λάμψη και glam.

6ο βήμα
Αν ο λαιμός και το πάνω μέρος του θώρακα είναι ακάλυπτο μακιγιάρουμε κι αυτό με μεικ απ ή και πούδρα.

7ο βήμα
Στα μάτια τοποθετούνται έντονες σκιές που μπορεί να είναι ιριδίζουσες με μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ τους.Ένα στυλ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο βραδινό μακιγιάζ είναι το smooky eyes που βλέπουμε αρκετά συχνά να έχουν υιοθετήσει οι celebrites στις βραδινές τους εξόδους.
Μικρά μάτια με μικρή απόσταση απο τα φρύδια:σε αυτή την περίπτωση τοποθετούμε την σκούρη σκιά στον έξω κανθό του ματιού,ενώ στο κινητό βλέφαρο τοποθετούμε ανοιχτόχρωμη σκια για να φωτείσουμε τα μάτια και να τα κάνουμε πιο μεγάλα.
Mεγάλα μάτια με μεγάλη απόσταση απο τα φρύδια: συνίσταται το smooky eyes αλλά επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε σκούρη σκιά σε όλο το κινητό βλάφαρο μέχρι το κόκκαλο κάτω απο το φρύδι.

8ο βήμα
Χρησιμοποιούμε eye liner με πάχος ανάλογα τις απιστήσεις του προσώπου και μπορούμε να τραβήξουμε την γραμμή και λίγο πιο έξω απο τον έξω κανθό του ματιού.

9ο βήμα
Τοποθετείται μάσκαρα σε πολλές στρώσεις σε μαύρη ή σκούρα απόχρωση αλλά και ψεύτικες βλεφαρίδες.

10ο βήμα
Τα φρύδια διορθώνονται με μολύβι.

11ο βήμα
Το ρουζ τοποθετείται στη μεγαλύτερη επιτρεπτή έκταση για τη διόρθωση του τύπου του προσώπου,χωρίς να διακρίνεται το περίγραμμα του.

12ο βήμα
Τα χείλη περιγράφονται με μολύβι για να διορθωθεί το σχήμα τους και χρησιμοποιούνται διάφορες αποχρώσεις κραγιόν για να δώσουμε όγκο και φωτεινότητα.Επίσης στο βραδινό μακιγιάζ επιτρέπονται τα gloss με ή χωρίς glitter που κάνει τα χείλη φωτεινά.


Παρατηρούμε οτι το βραδινό μακιγιάζ είναι έντονο κι αν γίνουν λάθη μεγεθύνονται.Απαιτείται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων και στην τεχνική.



twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.