Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τι δείχνουν τα νύχια για την υγεία σας;




Νύχια
Το ξέρατε πως κάποια μικροπροβλήματα των νυχιών σας μπορεί να δείχνουν ένα πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας; Κι όμως ισχύει, γι’αυτό καλό είναι να μην παραβλέπετε τα σημάδια και να το ψάχνετε.
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να οφείλονται στην πολύ συχνή χρήση των απορρυπαντικών, του ζεστού νερού ή του ασετόν που λεπταίνουν τα νύχια, κάνοντας τα να σπάνε ευκολότερα, ωστόσο μπορεί να οφείλονται και σε κάτι πιο σημαντικό. Για παράδειγμα μπορεί ο οργανισμός σας να σας προειδοποιεί για μια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, μια αναιμία που οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου, μια δερματολογική πάθηση ή μια λοίμωξη.
Από την άλλη πλευρά οι σκουρόχρωμες κηλίδες, όπως κίτρινοι, καφέ ή μαύροι κύκλοι, που εμφανίζονται στα νύχια σας, μπορεί να οφείλονται σε μικρή αλλά σοβαρή βλάβη των κυττάρων, όπως είναι και το μελάνωμα.
Τέλος, οι λευκές γραμμές που εμφανίζονται στα νύχια σας δεν είναι πάντα τόσο αθώες. Αν μάλιστα συνοδεύονται από την αίσθηση της συνεχούς κούρασης, τότε μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά σας. Μπορεί ο οργανισμός σας να απομακρύνει μέσω των ούρων τις πρωτεΐνες που λαμβάνει από τη διατροφή προτού προλάβει να τις απορροφήσει.

πηγή :beautetinkyriaki.gr 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.