Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Kρέμα ματιών: Πόσο απαραίτητη είναι;



Kρέμα ματιών
Πόσο απαραίτητη είναι η εφαρμογή της κρέμας ματιών, για ποιο λόγο και σε ποιες ηλικίες;
  • Τα σημαντικότερα συστατικά…
1. Ενυδατικοί παράγοντες
Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει και «γεμίζει» τις ρυτίδες στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επίσης, η κρέμα μπορεί να περιέχει προβιταμίνη Β5 (ή αλλιώς πανθενόλη) ή γλυκερίνη και ιαματικό νερό.
2. Αντιοξειδωτικές ουσίες
Οι βιταμίνες C και Ε, οι πολυφαινόλες, η σόγια και το πράσινο τσάι είναι μερικά συστατικά που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης.
3. Συστατικά που βοηθούν τη μικροκυκλοφορία και αποσυμφορούν
Με πιο γνωστά την καφεΐνη, το ρούσκο, την άρνικα και την αμαμελίδα, μειώνουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους που οφείλονται στην κακή μικροκυκλοφορία.
4. Αντιγηραντικοί παράγοντες
Η ρετινόλη, τα αντιγηραντικά πεπτίδια, η ρεσβερατρόλη (που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί), τα εκχυλίσματα από θαλάσσια φύκια διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και επιβραδύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.
5. Καταπραϋντικά στοιχεία
Π.χ. η αλόε βέρα ή το εκχύλισμα αγγουριού, που καλμάρουν τυχόν ερεθισμούς.
6. Φωτο-ανακλαστήρες
Ή αλλιώς μικροπέρλες. Πρόκειται για μικρο-σφαιρίδια που αντανακλούν το φως και χαρίζουν άμεση λάμψη.
  • Τι να προσέξετε…
1. Το άρωμα
Αποτελείται από δραστικά συστατικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος, πόσo μάλλον στην περιοχή των βλεννογόνων των ματιών. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες κρέμες ματιών με αιθέρια έλαια, σε μικρή συγκέντρωση, οι οποίες είναι συμβατές ακόμα και σε ευαίσθητες επιδερμίδες.
2. Τα οξέα
Κάθε τύπου δραστικά οξέα, όπως π.χ. το σαλικυλικό, το γλυκολικό, τα οξέα φρούτων (AHA), η ρετινόλη (ή αλλιώς βιταμίνη Α), πρέπει να χρησιμοποιούνται με την επίβλεψη κάποιου δερματολόγου.
  • Η γνώμη της δερματολόγου
«Η ζώνη των ματιών είναι διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο. Το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό, άρα πιο επιρρεπές στην ηλιακή ακτινοβολία, και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, άρα πρώτα εκεί εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης. Eπίσης, λόγω της αυξημένης κινητικότητας των μυών, υπάρχει η τάση για την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων έκφρασης. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα μάτια είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που προδίδει την ηλικία ενός ανθρώπου», εξηγεί η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου.
1. Τι μας απασχολεί ανά δεκαετία;
Στα 30 Η κάλυψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος και η πρόληψη των λεπτών γραμμών.
Στα 40 Η καταπολέμηση των πρώτων ρυτίδων.
Στα 50 και άνω Οι βαθιές ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού (αλλιώς γνωστές ως το «πόδι της χήνας») και η χαλάρωση.
  • Οι βασικές απαιτήσεις σας
Να ενυδατώνει και να ανακουφίζει από την αίσθηση «τραβήγματος».
Να προστατεύει από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης, που συνήθως σχηματίζονται πρώτα στην περιοχή των ματιών.
Να μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια , που κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και σκοτεινό και τονίζουν τις ρυτίδες (όταν υπάρχουν).
  • Κρέµα µατιών, η σωτήρια
Αναζωογονούν, ενυδατώνουν και φωτίζουν το βλέμμα, ενώ κάποιες φορές συσφίγγουν τόσο την επιδερμίδα, που δίνουν την εντύπωση του λίφτινγκ.
Πηγή: vita.gr


 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.