Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

10 βήματα για τέλειο μακιγιάζ



   
Όλες οι γυναίκες επιθυμούν το ίδιο πράγμα: να είναι ο εαυτός τους, φυσικές αλλά να δείχνουν λίγο πιο όμορφες και να έχουν λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Η μεταμόρφωση του προσώπου με ένα τσιμπιδάκι, λίγη σκιά, ένα βουρτσάκι φρυδιών και λίγη μαεστρία στο μακιγιάζ είναι εφικτή. Το μακιγιάζ είναι απλή υπόθεση. Και αν γνωρίζετε ορισμένα απλά βήματα και διαθέτετε ένα οργανωμένο κιτ μακιγιάζ, τότε δεν θα σας παίρνει παραπάνω από 10 λεπτά για να μεταμορφωθείτε. Τα πάντα είναι θέμα πρακτικής.

Ένα βασικό και απλό look απαιτεί 10 βήματα:

Προετοιμασία


Η ενυδάτωση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία ενός τέλειου μακιγιάζ και ενός προσώπου που θα φαίνεται φρέσκο. Οι φυσιολογικές επιδερμίδες χρειάζονται μία ελαφριά ενυδατική λοσιόν. Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται μία πλούσια ενυδατική κρέμα ή balm, ενώ οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται μία κρέμα, η οποία θα είναι oil-free, θα ενυδατώνει και τα βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας της επιδερμίδας.
Πάντα θα πρέπει να ξεκινάμε με μία ελαφριά κρέμα για τα μάτια, ώστε το κονσίλερ, που θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια, να απλωθεί ομοιόμορφα και να δίνει ένα τέλειο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χτυπάει στο μάτι.
Σε περίπτωση που η επιδερμίδα μας είναι θαμπή, χρησιμοποιούμε ένα προϊόν απολέπισης για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.


ΒΗΜΑ 1ο: Κονσίλερ
Πρώτα, εξουδετερώνουμε τη σκουρότητα του δέρματος με ένα διορθωτικό σε απόχρωση του ροζ ή του ροδακινί. Εφαρμόζουμε το προϊόν με ένα βουρτσάκι στις περιοχές του προσώπου μας που είναι πιο σκούρες, ώστε να προετοιμάσουμε την επιφάνεια για το κονσίλερ. (Κάποιες φορές μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτό το βήμα, εάν ήδη το διορθωτικό έχει καλύψει τις ατέλειες.)
Στη συνέχεια, επιλέγουμε ένα κονσίλερ σε κιτρινωπή απόχρωση και το εφαρμόζουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, εκεί που συνήθως έχουμε τους μαύρους κύκλους. Το κονσίλερ εφαρμόζεται πάντα με ένα βουρτσάκι και μέχρι τη γραμμή των βλεφαρίδων και την εσωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, ταμπονάρουμε το κονσίλερ με τα δάχτυλά μας.
Τέλος, εφαρμόζουμε μία πούδρα σε κιτρινωπή ή άσπρη απόχρωση με ένα πινελάκι ή με ένα σφουγγαράκι για να σταθεροποιήσουμε το κονσίλερ. Επίσης, βάζουμε λίγη πούδρα και στο πάνω βλέφαρο για να φύγει η γυαλάδα ή η σκουρότητα.
Το κονσίλερ που μπαίνει κάτω από τα μάτια θα πρέπει να είναι μία με δύο αποχρώσεις πιο ανοικτή από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας. Εάν φαίνεται πολύ άσπρο, τότε είναι πολύ ανοιχτό και αν φαίνεται πολύ κίτρινο τότε είναι πολύ σκούρο.
Ο λόγος που βάζουμε κονσίλερ στην εσωτερική γωνία του ματιού είναι για να ανοίξει το σχήμα και να φαίνεται το βλέμμα μας πιο φωτεινό και πιο φρέσκο.

ΒΗΜΑ 2ο: Βάση

Για να βρούμε την τέλεια απόχρωση της βάσης, θα πρέπει να δοκιμάσουμε ορισμένες αποχρώσεις στα μάγουλα και το μέτωπο και να ελέγξουμε τον τόνο σε φυσικό φως. Η απόχρωση που είναι σχεδόν αόρατη είναι η καταλληλότερη για την επιδερμίδας μας.
Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο, ένα σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά μας για να απλώσουμε τη βάση τα σημεία που πρέπει να εξισορροπήσουμε το χρώμα της επιδερμίδας μας, συνήθως γύρω από τη μύτη και το στόμα. Εάν επιθυμούμε να βάλουμε σε όλο το πρόσωπο βάση, χρησιμοποιούμε ένα πινέλο, ένα σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά μας και απλώνουμε τη βάση στις εξωτερικές γωνίες του προσώπου μας.
Για να καλύψουμε τις κοκκινίλες, εφαρμόζουμε τοπικά βάση σε στικ ή ένα καλυπτικό προϊόν, που είναι ειδικό για τις κοκκινίλες και ταμπονάρουμε με τα δάχτυλά μας για να απλωθεί. Η απόχρωση θα πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μας. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Είναι καλό να έχουμε δύο αποχρώσεις βάσης μία για τον χειμώνα και μία ελαφρώς πιο σκούρα για το καλοκαίρι, όταν η επιδερμίδα μας μαυρίζει από τον ήλιο. Μπορούμε, επίσης, να αναμείξουμε τις δύο αποχρώσεις για την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Για ένα πιο διάφανο και ανεπιτήδευτο εναλλακτικό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ενυδατική κρέμα που περιέχει λίγο χρώμα.

ΒΗΜΑ 3ο: Πούδρα

Για ένα αποτέλεσμα με διάρκεια και χωρίς ρυτίδες, εφαρμόζουμε μία ελαφριά πούδρα σε απόχρωση κίτρινο ανοιχτό (ή άσπρη, εάν έχουμε πολύ ανοιχτή επιδερμίδα) πάνω από το κονσίλερ, με τη βοήθεια ενός πινέλου ή ενός σφουγγαριού.
Εφαρμόζουμε την πούδρα στην κατάλληλη απόχρωση για την επιδερμίδα μας στο υπόλοιπο του προσώπου μας, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο.
Εάν νιώθουμε την επιδερμίδα μας ξηρή, τοποθετούμε πούδρα μόνο γύρω από τη μύτη και στο μέτωπο.

ΒΗΜΑ 4ο: Ρουζ

Χαμογελάμε και τοποθετούμε μία ουδέτερη απόχρωση ρουζ στα μήλα του προσώπου μας. Απλώνουμε το ρουζ με φορά προς τους κροτάφους και μετά προς τα κάτω για να απαλύνουμε το χρώμα. 
Για ένα αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια, μπορούμε να εφαρμόσουμε από πάνω μία στρώση με πιο ανοιχτό ρουζ.
Για περισσότερη λάμψη, μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα ρουζ σε περλέ τόνο στα ζυγωματικά με ένα πινέλο ή να χρησιμοποιήσουμε ένα ρουζ σε κρεμώδη μορφή και να το απλώσουμε με τα δάχτυλά μας.
Τινάζουμε ή φυσάμε το πινέλο του ρουζ, πριν να εφαρμόσουμε το προϊόν στα μάγουλά μας, ώστε να φύγει η πλεονάζουσα ποσότητα. Είναι πολύ ευκολότερο να προσθέσουμε χρώμα με μερικές απαλές πινελιές από το να αφαιρέσουμε το πλεόνασμα και να ξεκινήσουμε από την αρχή.
Το ρουζ σε στικ ή σε κρεμώδη μορφή είναι μια πολύ καλή λύση για τις ξηρές επιδερμίδες.
Για να δώσουμε ένα ζεστό χρώμα στην επιδερμίδα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μπρονζέ απόχρωση στις περιοχές που συνήθως παίρνουν χρώμα από τον ήλιο, όπως τα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι.

ΒΗΜΑ 5ο: Κραγιόν

Αρχικά, τα χείλια μας πρέπει να είναι καθαρά και απαλά.
Τις ουδέτερες αποχρώσεις κραγιόν και τις σχεδόν διάφανες μπορούμε να τις εφαρμόσουμε απευθείας από το σωληνάριο. Εάν όμως επιθυμούμε μία πιο σκούρα απόχρωση ή μία πιο ανοιχτή, τότε θα πρέπει να απλώσουμε το κραγιόν με ένα πινελάκι χειλιών, ώστε η εφαρμογή να είναι ακριβής.
Όταν επιλέγουμε απόχρωση κραγιόν, έχουμε πάντα ως γνώμονα τη φυσική απόχρωση των χειλιών μας. Η πιο κολακευτική απόχρωση είναι είτε η ίδια η απόχρωση των χειλιών μας είτε η ελαφρώς πιο σκούρα.

ΒΗΜΑ 6ο: Περίγραμμα χειλιών

Για να πετύχουμε ένα φυσικό περίγραμμα χειλιών και να μην «τρέξει» το κραγιόν, θα πρέπει να φτιάχνουμε το περίγραμμα των χειλιών μας μετά την εφαρμογή του κραγιόν. Χρησιμοποιούμε ένα πινελάκι χειλιών για να απαλύνουμε το μολύβι και να το αναμείξουμε με το κραγιόν.
Εάν θέλουμε να διατηρηθεί το κραγιόν ή το lip gloss μας για περισσότερη ώρα, σχηματίζουμε με το μολύβι των χειλιών το περίγραμμα και γεμίζουμε τα χείλη και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το κραγιόν.


ΒΗΜΑ 7ο: Φρύδια
Σχηματίζουμε τα φρύδια μας με τη βοήθεια ειδικής σκιάς ή με ένα μολύβι φρυδιών στο χρώμα που έχουν τα φρύδια και τα μαλλιά μας.
Για να εφαρμόσουμε τη σκιά, ξεκινούμε από την εσωτερική γωνία των φρυδιών μας και ακολουθούμε το φυσικό τους σχήμα με πιο ανάλαφρες κινήσεις.
Χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών, τιθασεύουμε τις ατίθασες τρίχες.
Σε περίπτωση που τα φρύδια μας έχουν κενά ή είναι αραιά, τα γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός μολυβιού φρυδιών. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, μπορούμε να απλώσουμε από πάνω μία σκιά σε μορφή πούδρας και στο χρώμα των φρυδιών μας.

ΒΗΜΑ 8ο: Σκιά ματιών

Απλώνουμε μία ανοιχτόχρωμη σκιά από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι το κόκκαλο των φρυδιών.
Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μία σκιά σε μεσαία απόχρωση στο κάτω μέρος του άνω βλεφάρου και μέχρι την πτυχή που κάνει το μάτι μας.
Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε με τη σκιά να κάνουμε ένα περίγραμμα στο βλέφαρο για να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες της σκιάς και να δώσουμε ένα βάθος στο μάτι.
Η πούδρα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, όταν την εφαρμόζουμε στο βλέφαρο, δημιουργεί μία πιο λεία επιφάνεια για να απλωθεί επάνω η σκιά, ενώ ταυτόχρονα τη διατηρεί σταθερή.

ΒΗΜΑ 9ο: Περίγραμμα ματιών
Σχηματίζουμε το περίγραμμα του επάνω βλεφάρου με μία σκούρα απόχρωση μολυβιού ή με υγρό eye-liner.
Μόλις φτιάξουμε το περίγραμμα, κοιτάμε ευθεία στον καθρέφτη, μήπως τυχόν έχουμε αφήσει κενά και χρειάζεται να διορθώσουμε τη γραμμή. Εάν επιθυμούμε να κάνουμε περίγραμμα και στο κάτω βλέφαρο, θα πρέπει να φροντίσουμε η πάνω με την κάτω γραμμή να ενώνονται στην εξωτερική γωνία του ματιού και η κάτω γραμμή να είναι πιο απαλή.

ΒΗΜΑ 10ο: Μάσκαρα


Επιλέγουμε το είδος της μάσκαρας ανάλογα με τις ανάγκες μας και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι μάσκαρα που είναι για όγκο κάνουν τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο έντονες και είναι ιδανικές για όσες έχουν λίγες βλεφαρίδες. Εάν θέλουμε να τονίσουμε τις βλεφαρίδες μας και ταυτόχρονα να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα, τότε επιλέγουμε μία μάσκαρα που να δίνει και όγκο και μήκος.
Όταν εφαρμόζουμε τη μάσκαρα, κρατάμε το βουρτσάκι παράλληλα με το πάτωμα και βουρτσίζουμε τις βλεφαρίδες από τη βάση τους προς τις άκρε. Στριφογυρίζουμε το βουρτσάκι κατά τη διάρκεια της διαδρομής για να ξεχωρίσουμε τις βλεφαρίδες και να αποφύγουμε τη δημιουργία κόμπων. Πάντα βάζουμε δύο ή τρεις στρώσεις μάσκαρας.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.