Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σωστό σχήμα φρυδιών

Σωστό σχήμα φρυδιών

Για την συνολική εικόνα του προσώπου μας σημαντικό ρόλο παίζει και το σχήμα των φρυδιών μας, αφού μπορεί να διαφοροποιήσει τελείως το βλέμμα μας. Κάθε λάθος μπορεί να αλλάξει τα πάντα, επομένως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές και να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιος είναι ο σωστός τρόπος να βγάλουμε τα φρύδια μας.
Συνηθισμένο λάθος είναι η υπερβολική αποτρίχωση τους, με αποτέλεσμα να φαίνονται ανύπαρκτα, κάτι το οποίο πέρα από το ότι δεν είναι πια στην μόδα, μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά μας.

  • Τα βήματα που καθορίζουν το σωστό σχήμα των φρυδιών είναι:
  1. Βάζουμε ένα χάρακα ή ένα πινέλο κάθετα στην αρχή της εσωτερικής γωνίας του ματιού μας και παράλληλα με τη μύτη. Το σημείο όπου τέμνει το φρύδι μας είναι το σημείο όπου πρέπει να ξεκινάει (νούμερο 1 στην εικόνα).
  2. Χρησιμοποιώντας πάλι το πινέλο ξεκινάμε από την άκρη του ρουθουνιού και συνεχίζουμε διαγώνια στην εξωτερική γωνία του ματιού, το σημείο τομής είναι το σημείο όπου πρέπει να τελειώνει το φρύδι (νούμερο 3 στην εικόνα).
  3. Όσον αφορά τη γωνία του φρυδιού, αυτή πρέπει να είναι στην καθετή ευθεία της κόρης του ματιού και να απέχει από το μάτι μας όσο άλλη μια κόρη ματιού (νούμερο 2 στην εικόνα).
  4. Τέλος, το σχήμα του φρυδιού είναι πιο παχύ στην εσωτερική γωνία και πιο λεπτό στην εξωτερική γωνία.

  • Tips:
1. Η καλύτερη στιγμή για να βγάλετε τα φρύδια σας είναι μετά από ένα μπάνιο ή ντους, όταν δηλαδή οι πόροι είναι ανοιχτοί. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήστε μια ζεστή, υγρή πετσέτα για να τους βοηθήσετε να ανοίξουν – Με αυτό τον τρόπο θα είναι λιγότερο δύσκολο και επώδυνο. Θυμηθείτε επίσης να αφαιρείτε τις τρίχες κατά τη φορά που μεγαλώνουν.
2. Αν τα μάτια σας έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, τότε τα φρύδια πρέπει να αποτριχώνονται λίγο πιο έξω από την κανονική τους θέση, ενώ αν τα μάτια είναι μακρυά, τότε αποτριχώνονται λίγο πιο μέσα έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που έχουμε.


πηγή: beautetinkyriaki.gr/2011/11/swsto-sxima-frudiwn/#ixzz2CZWgyPzE
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.