Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πεντικιούρ στο σπίτι χωρίς έξοδα



Πεντικιούρ
Χειμώνα - καλοκαίρι είναι ωραίο να έχουμε περιποιημένα πατουσάκια. Με την κρίση όμως και τις τιμές που επικρατούν στα ινστιτούτα αισθητικής, βρήκαμε έναν τρόπο για τέλεια άκρα και μηδέν έξοδα. home made pedicure γιατί όπως λέγαν και οι παλιοί αν θες κάτι να γίνει καλά..καντο μόνη σου!

  • Τι χρειάζεστε:
- Μια λεκάνη
- Shower gel
- Χυμός λεμονιού
- Γάλα
- Ασετόν
- Χοντρή ζάχαρη, χοντρό αλάτι, κουάκερ και μέλι
- Ελαφρόπετρα
- Ψαλιδάκι ή κόφτη
- λίμα νυχιών (σκληρή)
- ξυλάκια πεντικιούρ για τα πετσάκια
- Βερνίκι νυχιών στο χρώμα που σας αρέσει.

  • Φτιάξτε το δικό σας scrub
Αναμείξτε 3-4 κουταλιές χοντρό αλάτι, λίγες σταγόνες λάδι και 3-4 κουταλιές χοντρή μαύρη ζάχαρη, με κουάκερ (μια χούφτα) και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Αυτό είναι το φυσικό σας scrub (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το σώμα)

  • Πεντικιούρ
Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από βερνίκι νυχιών. Κόψτε τα νύχια σας στο σχήμα που θέλετε με τον κόφτη ή το ψαλίδι (ο κόφτης είναι πιο εύχρηστος). Προτείνουμε τετράγωνο σχήμα για να μην έχετε προβλήματα με νύχια που εισχωρούν στο δέρμα στις άκρες. Με την λίμα «μαλακώστε» τις τετράγωνες άκρες.
Γεμίστε την λεκάνη με ζεστό νερό και βάλτε μέσα τα πόδια σας να μαλακώσουν. Όσο πιο σκληρά τόσο περισσότερο χρόνο για να μαλακώσουν. Μετά αρχίστε να τρίβετε με την ελαφρόπετρα στις περιοχές που έχουν σκληρύνει και έχουν κάλους κ.τ.λ.
Με τα εδικά ξυλάκια σπρώξτε τα πετσάκια αντί να τα κόψετε. Όσο τα κόβετε τόσο δυναμώνουν. Κόψτε μόνο πολύ σκληρά κομματάκια στις άκρες των νυχιών.
Χρησιμοποιήστε το scrub για να λειάνετε όλο το πόδι κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ. Ξεπλένετε και μετά σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.
Τοποθετήστε τα πόδια σας ένα ένα σε μια σταθερή επιφάνεια και βάψτε τα στο χρώμα που επιθυμείτε. Ανατρέξτε στα αριστερά σας σε προηγούμενο μας άρθρο για τα φετινά hot χρώματα της σεζόν.
Πηγή: protothema.gr


 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.