Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Φυσικοί τρόποι να ξεβάφετε τα νύχια σας



Φυσικοί τρόποι να ξεβάφετε τα νύχια σας

Σας τελείωσε το ασετόν και πρέπει οπωσδήποτε να ξεβάψετε τα νύχια σας; Ή μήπως δε σας αρέσει να χρησιμοποιείτε έτοιμα προϊόντα της αγοράς με διάφορα χημικά που μπορεί να είναι πολύ σκληρά με τα ευαίσθητα νύχια σας και καθόλου φιλικά προς το περιβάλλον;
Πολλές γυναίκες λοιπόν επιλέγουν να απομακρύνουν το βερνίκι νυχιών με φυσικό τρόπο έτσι ώστε να μην εκτίθενται σε χημικά τα νύχια και τα δάχτυλά τους.
Διαβάστε παρακάτω μερικούς φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ξεβάψετε τα νύχια σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασετόν.
• Βερνίκι νυχιών
Δεν είναι ο πιο εύκολος ούτε και ο πιο οικονομικός τρόπος να ξεβάφετε τα νύχια σας όμως στην ανάγκη πολλές γυναίκες το έχουν δοκιμάσει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε ένα παχύ στρώμα βερνίκι νυχιών πάνω από το παλιό χαλασμένο στρώμα σε κάθε νύχι ξεχωριστά. Αφού εφαρμόσετε το νέο βερνίκι, σκουπίστε το αμέσως, πριν προλάβει να στεγνώσει, με ένα χαρτομάντιλο. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθεί και το παλιό στρώμα από βερνίκι.
• Οινόπνευμα
Το καθαρό οινόπνευμα είναι μία φυσική ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνετε το βερνίκι νυχιών. Βάλτε μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε κάθε νύχι ξεχωριστά. Σίγουρα θα σας πάρει περισσότερη ώρα απ’ ότι συνήθως να ξεβάψετε τα νύχια σας αλλά έχει εξίσου καλά αποτελέσματα.
• Ζεστό νερό
Ένας σπουδαίος τρόπος να απομακρύνετε το βερνίκι νυχιών είναι να το μαλακώσετε. Ζεστάνετε νερό, τσεκάρετε τη θερμοκρασία ώστε να μην τσουρουφλιστείτε (θα πρέπει να είναι υποφερτή η θερμοκρασία), βάλτε το νερό σε ένα μπολ και βυθίστε μέσα τα νύχια σας για 15 λεπτά. Αφού μαλακώσει αρκετά το βερνίκι, θα είστε σε θέση να το απομακρύνετε ξύνοντάς το.
• Ξύδι και εσπεριδοειδή
Το ξύδι είναι μία απολύτως φυσική ουσία που αν έρθει σε επαφή με το βερνίκι νυχιών θα το διαλύσει κι έτσι θα γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνσή του. Απλά βάλτε σε ένα μπολ μία μικρή ποσότητα από ξύδι, προσθέστε χυμό από εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, lime ή πορτοκάλι και αναμείξτε τα με το ξύδι. Βουτήξτε στο μείγμα λίγο βαμβάκι και με αυτό ξεβάψτε τα νύχια σας. Θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς το βερνίκι και ίσως χρειαστεί να ξύσετε ελαφρώς τα νύχια σας αλλά αξίζει καθώς αυτός είναι ο πλέον φυσικός και ακίνδυνος τρόπος.
Καλή επιτυχία!  


πηγή: beautetinkyriaki.gr 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.