Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Απολαύσεις που δεν θυσιάζονται ακόμα και στην κρίση


 
  

Η κρίση έχει χτυπήσει κόσμο και ντουνιά αλλά πιο πολύ χτύπησε το γυναικείο φύλο. Εκεί που είχες την άνεση να επιστρέφεις σπίτι με ένα κάρο σακούλες από τα μαγαζιά και να φέρνεις την κομμώτρια 5 φορές την εβδομάδα να σε σουλουπώσει, μπαίνεις στον πειρασμό να ψάξεις για τρέντι κομμάτια στα καλάθια της λαϊκής και έχεις γίνει εξπέρ στο φροντίδα του μανικιούρ σου.
Ωστόσο, παρά την κρίση που μας έχει τσακίσει, υπάρχουν κάποιες απολαύσεις που δεν πρέπει να χάσεις! Άλλωστε η φτώχεια θέλει καλοπέραση!


Θα την πιεις τη Μαργαρίτα Φράουλα ή το Κοσμοπόλιταν σου σε τρέντι μπαρ κι ας την πληρώσεις 15 ευρώ!
Μια γυναίκα που ξεχωρίζει, προτιμά να θυσιάσει τα 15 ευρώ της για να πιει ένα ωραιότατο κοκτέιλ στο πιο σικάτο μπαρ της πόλης. Η αλήθεια είναι πως με ένα κοκτέιλ νιώθεις αρχόντισσα, μπορεί να ρίξεις και κανένα ωραίο αγόρι ενώ στο σπίτι θα κλαις τη μοίρα σου και κινδυνεύεις να μεθύσεις πίνοντας κρασιά και κλαίγοντας τη μοίρα σου.

Θα αφήσεις μια επαγγελματία κομμώτρια να περιποιηθεί τα μαλλιά σου:
Όσο κι αν πνίγεσαι στα χρέη, άσε κατά μέρους τις δοκιμές πάνω στα μαλλάκια σου. Αν δεν ξέρεις που σου πάνε τα τέσσερα από βαφές, οξυζενέ, ρεφλέ και ανταύγειες, παράτα τ' αλουμινόχαρτα και πήγαινε σε ένα κομμωτήριο. Μην ξεχάσεις να λουστείς στο κομμωτήριο και όχι να πας λουσμένη από το σπίτι. Μην λυπηθείς τα 5 ευρώ που μπορούν να σου κοστίσουν μια ωραία πνευμονία.

Να απολαύσεις ένα ωραίο καφέ εκτός σπιτιού
Σίγουρα ο καφές στα μαγαζιά είναι πλέον υπερτιμημένος και φτάνει να κοστίζει όσο ένα τσουβάλι με κόκκους καφέ από το καλύτερο χαρμάνι της Κολομβίας. Όμως σκέψου πόσο απολαυστικός είναι ένας ζεστός καφές στο καλύτερο σαλέ του κόσμου με φόντο το χιονισμένο τοπίο. Το θυσιάζεις αυτό; Μπα!
Να κάνεις μια σούπερ αγορά στις εκπτώσεις:
Λεφτά δεν έχουμε ραπανάκια για την όρεξη θα φάμε; Ναι θα φάμε! Όταν βρεις στις εκπτώσεις, μισή και βάλε τιμή την αγαπημένη σου τσάντα ή τα γοβάκια του ακόμα πιο αγαπημένου σου σχεδιαστή, δεν γίνεται να μην τα τιμήσεις. Μπορεί να κάνεις να βγεις στα μαγαζιά 2 μήνες, αλλά τα γοβάκια σου θα είναι εκεί να τα φοράς, να περπατάς και να παίρνεις κουράγιο για χρόνια.

Να κάνεις κάνεις το ταξίδι εκείνο στο εξωτερικό που ονειρευόσουν από το Λύκειο:
Η κρίση είναι εδώ αλλά εσύ μπορείς να βρεθείς αλλού. Αν πρέπει να κάνεις οικονομία σε κάτι, κάντην! Αλλά τα χρήματα που θα μαζέψεις αξιοποίησε τα για να κλείσεις εισιτήρια και να κάνεις το ταξίδι εκείνο που ονειρευόσουν εδώ και καιρό. Οι εμπειρίες που θα πάρεις και η ευφορία που θα νιώσεις, θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα μέχρι να έρθουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Να δεις την αγαπημένη σου ταινία στο σινεμά και όχι στο dvd:
Η μαγεία του σινεμά είναι αξεπέραστη και για τούτο δεν ευθύνεται μόνο η μεγάλη λευκή οθόνη. Με τι να συγκριθεί το πρώτο ραντεβού με τον αγαπημένο στο στο σινεμά, με τη μυρωδιά του φρεσκοβουτυρωμένου ποπ κορν στα χείλη, το πρώτο φιλί στη διάρκεια της ταινίας και την πρώτη φορά που είδες τον Μπραντ 6 μέτρα επί 8 να σε κοιτά με τα τεράστια μάτια του;


Όμως, μπορείς να θυσιάσεις:
  • Τη "ριζική" αποτρίχωση σε κέντρα ομορφιάς που θα σου κοστίσει ακριβά με αμφίβολα αποτελέσματα.
  • Τη φανατική αγορά κάθε τεύχους των αγαπημένων σου -και ακριβών- περιοδικών: δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να μάθεις απ' το ίντερνετ.
  • Τις πανάκριβες κρέμες και προϊόντα περιποίησης που υπόσχονται θαύματα, αλλά σου προσφέρουν ακριβώς ό,τι και τα ευρείας.
  • Την τοποθέτηση ψεύτικων νυχιών που κάθε μήνα θέλουν περεταίρω συντήρηση.
  • Τα μπέργκερ έξω και το ντιλίβερι στο σπίτι σε τακτική βάση. Ευκαιρία να μάθεις να μαγειρεύεις!
  • Τις τρέντι δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών που θα βάλεις σε ένα γάμο μια φορά, θα κάνουν μπαμ και δεν θα τολμάς να ξαναφορέσεις.


vivanews.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.