Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα παιδικά παπούτσια;



 Πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα παιδικά παπούτσια;
    Επειδή δεν χρειάζονται μόνο τα ρούχα μας πλύσιμο αλλά και τα παπούτσια μας, εδώ θα βρούμε μερικούς τρόπους να τα καθαρίσουμε χωρίς να φοβόμαστε αν θα χαλάσουν!
    Τα παιδικά παπούτσια λερώνονται εύκολα μιας και οι μικροί μας φίλοι είναι πάντοτε ιδιαίτερα δραστήριοι και λατρεύουν το παιχνίδι! Το ότι τα παπούτσια των παιδιών μας λερώνονται δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί καθώς το καθάρισμά τους είναι εύκολο!
    Τα παιδικά αθλητικά παπούτσια αλλά και τα πάνινα παπούτσια, μπορούμε να τα πλύνουμε στο πλυντήριο αρκεί να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο απορρυπαντικό και η πλύση να είναι ελαφριά σε χαμηλή θερμοκρασία. Η υψηλή θερμοκρασία στην πλύση μπορεί να αποκολλήσει τα σημεία που είναι σταθεροποιημένα με κόλλα και να τα αλλοιώσει.
    Εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα στεγνώσουμε τα πλυμένα παιδικά παπούτσια. Ο καλύτερος τρόπος είναι να στεγνώσουν στον αέρα και όχι κοντά σε θερμές εστίες, όπως για παράδειγμα καλοριφέρ. Η ζέστη και σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί αρνητικά, μπορεί να λιώσει τις κόλλες από τα παπούτσια και να ξεκολλήσουν εύκολα με την έντονη χρήση. Αποφύγετε το στέγνωμα των παπουτσιών στον ήλιο καθώς η ακτινοβολία του αλλοιώνει τα χρώματά τους.
    Αν τα παιδικά παπούτσια είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα και δεν πλένονται στο πλυντήριο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι για να τα καθαρίσουμε, είτε να τα πλύνουμε ελαφρά σε μια λεκάνη με νερό και πράσινο σαπούνι. Να θυμάστε ότι τα λευκά πάνινα παιδικά παπούτσια, ασπρίζουν ξανά με το πράσινο σαπούνι!
    Αναζητήστε τις ειδικές γόμες για καστόρινα παιδικά παπούτσια οι οποίες σβήνουν σκιές και σημάδια σε αυτά και τα κάνουν σαν καινούρια! Μην φοβάστε το καστόρι διότι δεν γρατζουνίζεται εύκολα και επίσης μπορεί να πλυθεί άφοβα,  ελαφρά στο χέρι!

πηγή: http://www.modasport.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.