Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Διατηρήστε τα χαμένα σας κιλά!



 
Επιτέλους, η πολυπόθητη μέρα που το αγαπημένο σου ρούχο αγκαλιάζει με τον πιο κολακευτικό τρόπο το σώμα σου, έφτασε! Το είχες πάρει από τότε που αποφάσισες ότι θέλεις να απαλλαχτείς από τα παραπανίσια κιλά και ήταν το στοίχημά σου να το φορέσεις, έστω και αν όταν το αγόραζες ήταν ένα, δύο, τρία, τέσσερα και βάλε νούμερα μικρότερο. 

Είναι μεγάλη, προσωπική και ψυχική ανταμοιβή να φτάνεις σε έναν τέτοιο στόχο, γιατί εκτός από την αδιαμφισβήτητη βελτίωση της υγείας σου, βλέπεις εμφανείς θετικές αλλαγές στην ψυχολογία σου, στις κοινωνικές σου επαφές, στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και στην αυτοπεποίθησή σου, επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Νίκη Ανδρουλάκη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πετυχαίνουν να αδυνατίσουν και να αποκτήσουν ένα υγιές και καλαίσθητο σώμα, αμέσως μετά προβληματίζονται έντονα για το πώς θα καταφέρουν να διατηρήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Αν κι εσύ είσαι ένας από αυτούς, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη νέα σου σιλουέτα.

• Τον πιο σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση των κιλών παίζει ο τρόπος με τον οποίο τα χάνεις και η γενικότερη διαδικασία που ακολουθείς. Γι’ αυτό, η συμβολή του επιστήμονα διαιτολόγου είναι πολύτιμη, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σου, αλλά και να σου προσφέρει παράλληλα και την απαραίτητη διατροφική εκπαίδευση που χρειάζεσαι, το σπουδαιότερο εφόδιο για τη διατήρηση των χαμένων κιλών.

• Μην χάνεις την επαφή με τον διαιτολόγο σου. Προγραμμάτισε τακτικά ραντεβού για επανέλεγχο. Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα επαναπρόσληψης κιλών μειώνεται αισθητά όταν διατηρείται η επαφή με τον διαιτολόγο.

• Αν είχες συστηματική σωματική δραστηριότητα/άσκηση κατά το διάστημα του αδυνατίσματος, μην την σταματήσεις απότομα. Δεν ασκούμαστε μόνο και μόνο για να αδυνατίσουμε αλλά και για να διατηρήσουμε μία καλή φυσική κατάσταση. Η άσκηση έχει αποδειχτεί ένας από τους καλύτερους συμμάχους για τη διατήρηση των χαμένων κιλών. Μπορείς ίσως να μετριάσεις την ένταση και τη συχνότητά της αλλά μην την εγκαταλείψεις τελείως.

• Εξακολούθησε να κατανέμεις τα γεύματά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον ρυθμό που είχες κατά το διάστημα που έχανες κιλά, για να αποφύγεις τις απότομες διακυμάνσεις γλυκόζης στο αίμα, κατάσταση που σε οδηγεί στην κατανάλωση γλυκών.

• Μην οριοθετείς χρονικά τις αγαπημένες σου παρασπονδίες. Αν πεις για παράδειγμα, ότι κάθε Κυριακή θα απολαμβάνεις ένα λαχταριστό κομμάτι γλυκό, το σίγουρο είναι ότι σε ένα μήνα θα έχεις καταναλώσει τουλάχιστον τέσσερα τέτοια κομμάτια. Ενώ αν απλά δεχτείς ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός προς την αγαπημένη σου απόλαυση και ότι αν σου έρθει η επιθυμία μπορείς ελεύθερα να το καταναλώσεις, τότε αυτή η επιθυμία είναι πολύ πιθανόν να μην εκδηλωθεί τέσσερις φορές το μήνα.

• Διατήρησε την ποικιλία στη διατροφή σου, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και καθημερινά να συνοδεύεις το φαγητό σου με σαλάτα εποχής.

• Μην απομακρυνθείς από τη διατροφική ρουτίνα που είχες αποκτήσει κατά την προσπάθεια που έκανες για να αδυνατίσεις. Το διατροφικό σου πρόγραμμα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς σου.

• Και μην ξεχνάς ότι κανείς δεν αλλάζει όταν αδυνατίζει, αντίθετα ξαναβρίσκει τον εαυτό του, εκεί που ψυχή και σώμα βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και ισορροπία.

Πηγή: MediDiatrofi.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.