Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απολέπιση: Το Α και το Ω για να παραμείνουμε όμορφες




Το μυστικό για να διατηρήσει το δέρμα μας τη νεότητα και την ομορφιά του είναι η απολέπιση. Αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση τόσο του προσώπου όσο και του σώματος μας και αφορά όχι μόνο τη γυναικεία επιδερμίδα αλλά και την ανδρική. Η διαδικασία της απολέπισης με ένα εξειδικευμένο προϊόν scrub θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, θα ενεργοποιήσει την κυτταρική ανανέωση και θα διασφαλίσει ότι η επιφάνεια του δέρματος αποτελείται από νέα, ενυδατωμένα και αποτελεσματικά κύτταρα.

Η σωστή απολέπιση ανάλογα με τον τύπο δέρματος

Η επιλογή του σωστού προϊόντος scrub με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι πολύ σημαντική. Συγκεκριμένα, σε ένα ανοιχτόχρωμο, ευαίσθητο δέρμα επιλέγουμε ήπια προϊόντα με λεπτούς κόκκους και μινιμαλιστικές συνθέσεις. Αντίθετα, σε ένα ανθεκτικό δέρμα μπορούμε να επιλέξουμε προϊόντα βαθιάς απολέπισης με πιο χοντρούς κόκκους. Η ανδρική επιδερμίδα, που είναι αρκετά παχύτερη από τη γυναικεία ανήκει σαφώς στη δεύτερη κατηγορία με εξαίρεση άνδρες με πολύ ανοιχτό φωτότυπο. Όσον αφορά το γυναικείο δέρμα εκεί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι το peeling πιθανόν να ερεθίσει το δέρμα.

Βασικές μέθοδοι απολέπισης

Χημική: Γίνεται με τη χρήση προϊόντων scrub τοπικά στο δέρμα. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν ως δραστικά συστατικά Α-και Β-υδροξυοξέα, σαλικυλικό οξύ και γλυκολικό οξύ. Πρόκειται για ουσίες που εισχωρούν στην κεράτινη στιβάδα, μαλακώνουν τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να κάνουν πιο εύκολη την απομάκρυνση τους από την επιφάνεια του δέρματος. Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτά η επιδερμίδα λεία υφή και λαμπερή όψη. Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανισθεί ερεθισμός ή κοκκίνισμα κατά την εφαρμογή των παραπάνω προϊόντων θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα ή να μειώσουμε τη συχνότητα απολέπισης.

Μηχανική: Γίνεται με ειδικό σφουγγάρι ή με στεγνή βούρτσα για το δέρμα, κατά προτίμηση με φυσικές τρίχες. Η διαδικασία είναι η εξής: απαλό βούρτσισμα με κυκλικές κινήσεις με κατεύθυνση προς τα αριστερά. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική διότι εκτός από το ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Η μηχανική απολέπιση του σώματος αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό όπλο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η σημασία της απολέπισης

Η απολέπιση είναι η πιο σημαντική «ιεροτελεστία» που πρέπει να χαρίζουμε στον εαυτό μας τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα. Ο λόγος είναι ότι τα νεκρά κύτταρα όταν συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος του δίνουν μια θαμπή όψη και μια τραχιά υφή. Αντίθετα, όταν φροντίζουμε το δέρμα μας ενυδατώνοντάς το και κάνοντας του τακτικά απολέπιση διεγείρουμε τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και ενισχύουμε τη φυσικά άμυνα του δέρματος. Επιπλέον, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, που κάνουν το δέρμα σκληρό και δύσκολα διαπερατό, βοηθάμε σημαντικά στην απορρόφηση προϊόντων ομορφιάς. Έτσι, αποκτάμε ένα υγιές δέρμα με νεανική όψη. Ιδιαίτερα σημαντική για εμάς τις γυναίκες είναι η απολέπιση, 1 εβδομάδα με 10 μέρες πριν την περίοδο. Ο λόγος είναι ότι εκείνες τις μέρες διεγείρεται η έκκριση ορμονών και η παραγωγή σμήγματος με αποτέλεσμα τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, να φράσσουν τους πόρους και να οδηγούν στην εμφάνιση ακμής.

Πηγή: Sana Vita
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.