Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μακιγιάζ βήμα βήμα.





Βάση

1. Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ απλώστε στο πρόσωπο μία ελαφριά ενυδατική κρέμα. Περιμένετε λίγη ώρα να απορροφηθεί και συνεχίστε με ένα προϊόν Primer που αποτελεί την καλύτερη βάση για το make υρ. Τοποθετήστε το με τα δάχτυλα διαδοχικά στο μέτωπο, το πιγούνι, τα ζυγωματικά και τη μύτη.
2. Χρησιμοποιήστε το κονσίλερ πριν από το φον ντε τεν για να διορθώσετε τις ατέλειες και να φωτίσετε τα σκοτεινά σημεία του προσώπου. Απλώστε το στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, στην εξωτερική γωνία και κάτω από το φρύδι. Φωτίστε με αυτό τις «κρυμμένες» και συχνά σκούρες περιοχές κοντά στα πτερύγια της μύτης.
3. Καλύψτε με το φον ντε τεν όλο το πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες σε πολλά σημεία του προσώπου απ' άκρη σ' άκρη. Μη ξεχάσετε τις «παραμελημένες» περιοχές, ανάμεσα στα μάτια και τις ρίζες των μαλλιών. Απλώστε το ακόμη και στο λαιμό για να να αποκτήσει η επιδερμίδα μια πιο φυσική όψη και να σβήσει ομοιόμορφα το φον ντε τεν.4. Αν θέλετε ένα ελαφρύ ματ τελείωμα στο μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε το πινέλο για να απλώσετε μικρή ποσότητα πούδρας. Για τις περιοχές κοντά στα μάτια να προτιμάτε πάντα το πινέλο, γιατί αν επιλέξετε το πον πον βαραίνει το μακιγιάζ και κινδυνεύει να σπάσει δημιουργώντας γραμμές και ρυτίδες.









Ρουζ


5. Η περιοχή πάνω από τα ζυγωματικά και δίπλα από τα μάτια χρειάζεται το ρουζ για να αναδειχτεί και να δώσει σμιλεμένο περίγραμμα στο πρόσωπο. Συνεχίστε με απαλές κινήσεις μέχρι τα αφτιά, σβήνοντας το ρουζ που έχει ξεκινήσει από τα ζυγωματικά.
6. Με το πινέλο δώστε χρώμα στο πιγούνι. Έτσι θα κάνετε το πρόσωπο να δείχνει πιο οστεώδες και καλλίγραμμο, ανεξάρτητα από το σχήμα του. Ένα όχι και τόσο καλοσχηματισμένο πιγούνι τραβάει το μακιγιάζ προς τα κάτω και το κάνει πιο βαρετό. Αντίθετα, ένα «ζωηρό» πιγούνι αναδεικνύει κάθε πρόσωπο.













Μάτια
7. Ξεκινήστε το μακιγιάζ των ματιών κάνοντας μία φαρδιά γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων με ένα χρωματιστό μολύβι.
8. Στη συνέχεια, αρχίζοντας από την εξωτερική γωνία του ματιού απλώστε την πιο σκούρα από τις δύο σκιές που σκοπεύετε να χρησιμοποήσετε. Συνεχίστε μέχρι την εσωτερική γωνία με το ίδιο χρώμα.
9. Για να δώσετε ένταση στο βλέμμα απλώστε την πιο φωτεινή σκιά στην περιοχή των ματιών κάτω από τα φρύδια. Όσο πιο ιριδίζουσα είναι η δεύτερη σκιά που θα χρησιμοποιήσετε τόσο περισσότερο φως θα δώσετε στο βλέμμα.
10. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να ανακατέψετε τα δυό χρώματαμεταξύ τους εκεί που ενώνονται ώστε να μη δείχνουν ξένα.


11. Εάμ θέλετε περισσότερη ένταση στο βλέμμα μπορείτε να τονίσετε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με μαύρο μολύβι.










Χείλη


12. Αρχίστε με το σωστό περίγραμμα. Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν μπορείτε να διορθώσετε το σχήμα των χειλιών σας. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, έχετε τη δυνατότητα να αυξομειώσετε τον όγκο τόσο του πάνω όσο και του κάτω χείλους. Ωστόσο, μην απομακρυνθείτε πολύ από το πραγματικό σχήμα τους γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει αφύσικο.

13. Μέσα στα όρια του περιγράμματος που έχετε σχεδιάσει απλώστε με ένα πινελάκι το κραγιόν. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα που έχετε διαλέξει τόσο πιο λεπτό πρέπει να είναι το πινελάκι.
14. Χρησιμοποιήστε το πινελάκι σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Έτσι εξασφαλίζετε πιο λαμπερό χρώμα και μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με την απλή επάλειψη από το στικ του κραγιόν. Χάρη στο πινέλο, το χρώμα γεμίζει τις λεπτές πτυχώσεις χαρίζοντας στα χείλη όγκο και κάνοντας τα να δείχνουν πιο σαρκώδη.Για σέξυ λαχταριστά χείλη ολοκληρώστε το μακιγιάζ τους με ένα αστραφτερό λιπ γκλος.




Μάσκαρα 
15. Οι πλούσιες βλεφαρίδες με όγκο είναι must. Μερικές στρώσεις μάσκαρα θα κάνουν τη διαφορά. Ξεκινήστε περνώντας την πρώτη στρώση από τη ρίζα των βλεφαρίδων μέχρι την άκρη και συνεχίστε απλώνοντας ακόμη τρεις στρώσεις μόνο στην άκρη για να πετύχετε ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι, πάντως, σημαντικό να αφήνετε να στεγνώσει η μάσκαρα πριν περάσετε την επόμενη στρώση και να βουρτσίζετε τις βλεφαρίδες για να μην κολλήσουν.




πηγή:  http://makigiaz.blogspot.gr/
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.