Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μελομακάρονα





1 hr 20 min
Υλικά

• 3 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλ. κανέλα
• 1/2 κουτ. γλ γαρύφαλλο
• 1 κουτ. γλ. Σόδα
• 1 baking powder Αλλατίνη
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
• 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα
Για το σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι νερό
• φλούδα λεμονιού και 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:

1. Κοσκινίζουμε το Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις και το baking powder Αλλατίνη σε ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα ή με το χέρι, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
4. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο λάδι.
5. Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα.
6. Σιγά - σιγά προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
7. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις.
8. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά λαδερή.
9. Πλάθουμε μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε, με απόσταση μεταξύ τους, σε λαμαρίνες.
10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25΄ στους 180ο, να ροδίσουν.
11. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
12. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.
13. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και λίγα - λίγα ρίχνουμε και σιροπιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα.
14. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

πηγή: www.facebook.com/allatini.elbisco.g
r
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.