Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ


ΠΩΣ ΞΑΝΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΦΥΣΙΚΑ;

ΠΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ;

ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΔΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ!!

Πολλές φορές θέλουμε να αναδείξουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας ή ακόμα και το χρώμα της βαφής, χωρίς όμως να καταφύγουμε πάλι σε ανταύγειες και τοξικές βαφές. Η φύση έχει προβλέψει και γι' αυτό. Υπάρχουν κόλπα και μυστικά που μπορούν να τονίσουν και να αναδείξουν το χρώμα των  μαλλιών σας φυσικά!


Για να ανοίξετε τα μαλλιά σας και να αποκτήσετε φυσικές ξανθές ανταύγειες:

Χαμομήλι: Λούζετε συχνά τα τα μαλλιά σας με αφέψημα από χαμομήλι. Όταν είστε στο μπάνιο να ξεπλένετε το τελευταίο χέρι από το σαμπουάν σας με χαμομήλι. Επίσης όταν είστε στην θάλασσα μπορείτε να βάλετε μέσα σε ένα vaporisater βρασμένο χαμομήλι μαζί με λίγες σταγόνες από λεμόνι και κάθε φορά που θα βγαίνετε από την θάλασσα, ψεκάζετε τα μαλλιά σας με αυτό. Έτσι και θα τα ξεπλύνετε από το αλάτι και ο ήλιος με το χαμομήλι θα δώσει μια πιο ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά.
Οξυζενέ. Δεν είναι φυσικό προϊόν και δεν κάνει καλό στην τρίχα καθώς την αφυδατώνει και την αδυνατίζει, αλλά είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το ντεκαπάζ και τις βαφές εάν το χειριστείτε με προσοχή. Εννοώ το οξυζενέ για τραύματα που ουσιαστικά είναι διάλυμα οξυζενέ σε νερό και όχι μεγάλης συγκέντρωσης όπως τα οξυζενέ που χρησιμοποιούμε στις βαφές. Απλώστε μια καλή ποσότητα στα μαλλιά μέχρι να μουσκευτούν καλά, αφήστε το για είκοσι περίπου λεπτά και λουστείτε. Επαναλάβετε πριν από κάθε λούσιμο, ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.

Λεμόνι: Ο χυμός λεμονιού με τα οξέα που περιέχει, μπορεί να ανοίξει δύο και τρεις τόνους το χρώμα των μαλλιών μας, ειδικά εάν συνδυαστεί με ήλιο. Ακόμη και το χειμώνα μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί τα μαλλιά μας να μην είναι μαύρα και να μην βιαζόμαστε για άμεσο αποτέλεσμα. Κάθε φορά πριν το λούσιμο απλώστε φυσικό χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας για μία περίπου ώρα. Σταδιακά, θα δείτε το χρώμα τους να ανοίγει. Ενδέχεται προτού τα ξανθύνει να βγάλει ένα ελαφρύ πυρόξανθο ή πορτοκαλί χρώμα. Συνεχίστε κανονικά για μερικά ακόμη λουσίματα και θα δείτε ότι θα φύγει φέρνοντας λαμπερές ξανθές αποχρώσεις.

Ξύδι: Ένα φυσικό προϊόν που όχι μόνο ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών αλλά δίνει και λάμψη και δύναμη στα μαλλιά. Μία μεγάλη κούπα (άσπρο κατά προτίμηση) ξύδι πριν το λούσιμο για μία ώρα ή για λίγο, πριν δηλαδή το τελευταίο ξέβγαλμα και σύντομα θα δείτε τις πρώτες ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Και αυτό, σε συνδυασμό με ήλιο δίνει γρηγορότερα αποτελέσματα. Μην φοβάστε την μυρωδιά του ξυδιού. Με ένα καλό ξέβγαλμα δεν θα πάρει κανείς μυρωδιά!

Για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας:

Δαφνόφυλλα: Βράστε  φρέσκα δαφνόφυλλα και λούζετε τα μαλλιά σας για 15 συνεχόμενες μέρες με το αφέψημα. Αν θέλετε να σκουρύνουν παραπάνω, τότε συνεχίστε να λούζεστε περισσότερες μέρες. 
Δεντρολίβανο: Δίνει λάμψη και ζωντανεύει τα μαύρα μαλλιά. Λούζεστε με το αφέψημα του για όσο χρόνο κρίνετε απαραίτητο για τα μαλλιά σας. 
Καφές ή μαύρο τσάι. Ανακάτεψε μισή κούπα μάσκα μαλλιών ή μαλακτική κρέμα με μισή κούπα δυνατό καφέ στιγμής. Άφησε το σίγμα μία περίπου ώρα στα μαλλιά σου και έπειτα μπορείς να λουστείς. Όσο περισσότερο διάστημα βάζεις καφέ τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σου. Εάν σταματήσεις να βάζεις, θα παρατηρήσεις ότι το χρώμα θα επανέρχεται στο αρχικό. 
Φασκόμηλο. Πρόκειται για τον πιο «απαλό» τρόπο να σκουρύνεις μερικούς τόνους τα μαλλιά σου σε περίπτωση που δεν θέλεις έντονα μαύρο χρώμα. Βράσε αρκετό φασκόμηλο σε λίγο νερό και ψέκαζε με αυτό το μείγμα τα μαλλιά σου καθημερινά. Τις ημέρες που λούζεσαι, ψέκασέ τα μετά το λούσιμο και μην τα ξεβγάλεις. Θα δεις υπέροχο χρώμα αλλά και λαμπερότερα τα μαλλιά σου.


Για τα καστανά μαλλιά σας:

Καρυδιά: Ο ζωμός από τα φύλλα καρυδιάς βοηθάει να δυναμώσουν και να λάμψουν τα καστανά μαλλιά. Βράστε τα και λουστείτε στο τελευταίο χέρι από το σαμπουάν σας ή έχετε το σε vaporisater και ψεκάστε όποτε θέλετε να τους δώσετε μια ανάσα ξεκούρασης. 
Κακάο. Κάθε φορά που λούζεσαι, αναμειγνύεις ½ κουταλάκι του γλυκού κακάο με τη δόση σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις. Τρίβεις καλά και ξεβγάζεις. Σύντομα, θα δεις λαμπερές καστανές ανταύγειες ενώ όσο το χρησιμοποιείς τόσο πιο σκούρο θα γίνεται.


Για κόκκικο χρώμα μαλλιών:

Κανέλα. Κάποιοι ορκίζονται στο όνομά της. Ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες ενώ αφήνει ένα υπέροχο άρωμα. Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτικό μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια σε βρεγμένα μαλλιά απλώνετε το μείγμα. Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε για να πάει παντού και το αφήνετε δύο – τρεις ώρες. Μπορείτε εναλλακτικά να το απλώσετε βράδυ και να λουστείτε το πρωί, καθώς η κανέλα όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα έχει. Επαναλάβετε ανάλογα το ξάνοιγμα που θέλετε στο χρώμα.
Κόκκινα φρούτα. Πάρε ό,τι κόκκινο φρούτο έχεις εύκαιρο, όπως βατόμουρα, κεράσια, μούρα, ακόμη και παντζάρια και βάλε τα σε ένα μπρίκι με νερό. Όσο πιο κόκκινο το νερό τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Χρησιμοποίησε το εκχύλισμα αυτό μετά το λούσιμο για να ξεπλένεις τα μαλλιά σου. Όχι, δεν θέλει ήλιο, ούτε ξέβγαλμα. Σιγά – σιγά, θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου έχουν αποκτήσει κατακόκκινες λαμπερές ανταύγειες!

πηγή:mystikapanoraias.blogspot.gr
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.