Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Φυσική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης


Φυσική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης με ελαιόλαδο, αιθέριο έλαιο δάφνης και δεντρολίβανου.

Φυσική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης με ελαιόλαδοαιθέριο έλαιο δάφνης και αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.
Η κακή διατροφή, η κληρονομικότητα και το στρες είναι οι κύριοι αίτιοι της τριχόπτωσης. Το ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτοχημικά συστατικά που μπορούν να δυναμώσουν και να αυξήσουν τον όγκο της τρίχας. Η δάφνη και το δεντρολίβανο θεωρούνται από τα καλύτερα φυσικά τονωτικά της τρίχας και εξαιρετικά χρήσιμα σε περιπτώσεις τριχόπτωσης.
Τι θα χρειαστείτε
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης
Τρόπος εφαρμογής
Αναμιγνύετε καλά τα υλικά και κάνετε μασάζ στο δέρμα της κεφαλής σας για 3 λεπτά. Έπειτα απλώστε τη μάσκα μέχρι τις άκρες των μαλλιών μας και τα σκεπάζετε με πετσέτα ή με σελοφάν για 20-30 λεπτά.  Ξεπλένετε με σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης.
Επανάληψη: Θα είμαι συντηρητική! Βλέπω πολλούς να συστήνουν τέτοιου είδους μάσκες για καθημερινή χρήση. Πιστεύω πως η υπερβολή φέρνει πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Προτείνω, 1-3 επαναλήψεις ανά εβδομάδα.
Προσοχή: Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των αιθέριων ελαίων.
Εναλλακτικά
Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με αιθέρια έλαια ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή.
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι ή βάζο, προσθέστε 500 ml ελαιόλαδο, 1 κούπα τσακισμένους καρπούς δάφνης ή φύλλα δάφνης και 1 κούπα φύλλα δεντρολίβανου. Αφήστε το μίγμα για τουλάχιστον 2-4 εβδομάδες, ανακινώντας το καθημερινά, ώστε να εκχυλιστούν τα συστατικά της δάφνης και του δεντρολίβανου μέσα στο ελαιόλαδο.
Κάτι άλλο που πρέπει να σημειώσω είναι πως πολλοί συμβουλεύουν να αφήσουμε το βάζο στον ήλιο για 1 μήνα. Με αυτή τη πρακτική ναι μεν θα εκχυλιστούν καλύτερα τα συστατικά της δάφνης και του δεντρολίβανου μέσα στο ελαιόλαδο, αλλά η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και η ζέστη θα προκαλούσουν οξειδώσεις και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα του ελαιολάδου.

πηγή: genenutrition.gr


twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.